2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kızını öldüren babaya müebbet

Adana’da, bir boşanma davasında, aleyhinde şahitlik yapan kızlarından birini öldürüp diğerini de yaraladığı iddiasıyla yargılanan baba, ağırlaştırılmış müebbet ile 2 yıl hücre cezasına çarptırıldı.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki son duruşmada, yaklaşık 10 aydır tutuklu bulunan sanık Süleyman İşboğa hazır bulundu. Kızlarından Meral’i (17) öldürüp, Derya Öztürkten’i de (22) de ağır yaraladığı iddiasıyla ömür boyu ağır hapis istemiyle yargılanan 5 çocuk babası Süleyman İşboğa (38), kızlarını suçladı. Cinayeti namus yüzünden işlediğini öne süren İşboğa, "Dedikodular yüzünden rahatsız olmuştum. Kızlarımın sürekli başka erkeklerle gezdiklerini öğrendim. Konuşmak için onları yanıma çağırdığımda bana hakaret edip üzerime saldırdılar. Bana ’Sen bize karışamazsın’ dediklerinde kendimi kaybettim. Daha önce hurdacıdan satın aldığım tüfekle kendimi korumak için rast gele ateş ettim. Derya’ya ateş ederken önüme Meral geçti ve vuruldu. Onu isteyerek öldürmedim" dedi.

Kız kardeşinin öldüğü olayda, kendisi de kasığından vurularak ağır yaralı olarak kurtulması sonucu sakat kalan Derya İşboğa, ifadelerini gözyaşları arasında verdi. Genç kız, "Babam beni öldürecekti. Bize ’Benim yuvam yıkıldı, sizin de yuvanızı yıkılsın’ diyerek peş peşe ateş etti. Çocuğum ve kardeşimin kaçmalarını sağladıktan sonra benim de üzerine ateş ediyordu. Şikayetçiyim. Babamın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Anne İsmihan Yılmaz (40) ise, bir kızını öldüren, diğer kızını sakat bırakan kocasının en ağır cezayla cezalandırılmasını istedi.

Duruşma sonunda, "Adaletinize güveniyorum. Pişmanım" diyerek son sözlerini dile getiren sanık Süleyman İşboğa, öz kızını öldürmek diğer kızını da öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca sanığa, işlediği ağır suçtan dolayı 2 yıl geceli gündüzlü olmak üzere hücre cezası verildi.

Sanık, kararı soğukkanlılıkla karşılarken maktul yakınları da "Adalet yerini buldu" dediler.
İddiaya göre, 22 Şubat 2004 günü Merkez Yüreğir İlçesi Kazım Başer Mahallesi’ndeki tren yolunun yanındaki portakal bahçesinde meydana gelen olayda, baba Süleyman İşboğa, karısıyla olan boşanma davasında aleyhinde şahitlik yapan lise öğrencisi olan öz kızı Meral’i silahla vurarak öldürürken, Derya Öztürkten de ağır yaralamıştı. Aynı olayda Perihan (16) ile yeğeni Deniz (3) ise kaçarak son anda ölümden kurtulmuştu. Sanık İşboğa, yıllar önce de yeğenini yine namus meselesi yüzünden öldürdüğü için cezaevinde yatmıştı.

Adana
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 15:24:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?