4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Klavyesini alan adliyeye koştu

Adana Adliyesi'ne alınacak olan 60 kişilik "Katiplik" sınavına bin 300 kişi başvurunca adliye binası önünde uzun kuyruklar oluştu.

 Sınava gelen vatandaşlar kaldırım üzerinde lap topları ile sınava hazırlandı.
Adana Adliyesi'ne alınacak 60 kişilik katiplik sınavı, bugün adliye binasında gerçekleştirildi.

Sınava girmek isteyen vatandaşlar adliye önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Sınava başvuru sayısı fazla olunca adaylar adliyeye kısım kısım alındı. İçeri alınanlar sınavda ter dökerken dışarıda kalan adaylar ise yanlarına getirdikleri lap toplar ile sınava hazırlanmaya devam etti.


Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan ve 2 yıldır iş bulamayan Burcu Dağhan da katiplik sınavına girmek için adliye binası önüne geldi. Dağhan, sınava kendisinden önce giren arkadaşlarından metni aldığını söyleyerek, "Sınava girmeme çok az bir zaman kaldı ama hala çalışıyorum. Hızlı yazmak çok önemli. Bu nedenle yanımda getirdiğim lap topumla kaldırım üzerinde çalışıyorum. Üniversite mezunuyum ama hala işsizim. Katiplik benim için bir umut" dedi.


Sadece 60 katip alacaklarını ancak sınava bin 300 kişinin başvurduğunu anlatan Dağhan, "Şansımız çok az. Ama yine de şansımı denemek istiyorum. Üniversiteli olup da işsiz kalmak çok kötü" dedi.


Adayların bazıları da yanlarında getirdikleri lap toplarla kaldırımda sınava hazırlanırken bazıları da arkadaşlarından aldıkları metinleri okudu. Adaylar sınava başvurunun çok olmasından şikayetçi oldu.
Adayları her sınavda olduğu gibi aileleri yalnız bırakmadı.

İha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 13:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?