5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Koca dayağından kurtulmak için duvar ördü

Adana’da bir kadın, kocasının dayaklarından kurtulmak için evinin ortasına duvar örüp yaşamaya başladı. 6 çocuk annesi kadın, duvarın yıkılması için tehdit ve dayaklarından kurtulamadığı kocasını, Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet etti.

İlginç olay, Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi 66. Sokak 40 numaralı evde meydana geldi. 6 çocuk annesi Bedriye Bulut (45), seyyar satıcılık yapan 26 yıllık eşi olan Abdulhalim Bulut’un (54) dayaklarından bıkınca çocuklarını da yanına alarak 2 odalı evinin ortasına yaklaşık 10 metre uzunluğunda duvar örerek ayrı yaşamaya başladı. Terzilik yaparak çocuklarının geçimini sağlayan Bedriye Bulut, bu kez "Bu duvar yıkılacak yada çocuklarını alıp burayı terk edeceksin" diyerek kendisini tehdit ederek döven eşi hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Duvarı örmesine rağmen kocasının kendisini rahat bırakmayarak dövmeye devam ettiğini ve burnunu kırdığını söyleyen Bedriye Bulut, kızı Fatma (22) ile birlikte adliyeye gelerek şikayet dilekçesini Cumhuriyet Savcısı’na verdi.

Duvarı örmesine rağmen eşinin kendisini rahat bırakmadığını söyleyen Bedriye Bulut, "Beni taciz ediyor. Küfür ediyor, dövüyor. Dayanacak gücüm kalmadı. ’Namusum önemli değil, benim için ev daha önemli’ diyerek bizi evden atmak istiyor. Ben çocuklarımla ne yaparım? Kalp hastası, tansiyonu olan bir kadınım. Beni bu adamdan kurtarın" diyerek gözyaşı döktü.
Savcılığa dilekçesini verdikten sonra basın mensuplarını evine götüren Bedriye Bulut, burada suçladığı kocasıyla kameralar önünde tartıştı. Çocuklarının ve komşularının gözü önünde yaşanan duvar kavgası sırasında Bedriye Bulut, "Bizi rahat bırak. Senin dayaklarından usandık. Bari huzurumuzu bozma" diyerek çıkıştı. Abdulhalim Bulut ise, karısıyla barışmak istediğini söyleyerek, "Çocuklarım bana baba gözüyle bakmıyor. Beni onlara düşman etti. Benim de huzurum yok. Boşanalım bitsin" dedi.

Bedriye Bulut ise, "Ben hakkımı hukuk yoluyla arayacağım. Senin yüzünden bir gün bile huzur görmedim. Hep dayak, baskı ve tehdit gördüm" diye kocasının üzerine yürüdü. Kızları Fatma Bulut ise annesini haklı göstererek, "Babam sürekli anneme dayak attı. Bizi huzursuz etti. Babamın doğru dürüst çalıştığını, ekmek getirdiğini hatırlamıyorum. Bunlar da yetmezmiş gibi bizi evden kovarak eşyalarımızı sokağa attı, rezil etti. Huzurumuz kalmadı. Annem üç kardeşimle nereye gider? Gidecekse babam çıkıp gitsin" diyerek babalarına tepki gösterdi. Aile arasında yaşanan duvar tartışması daha sonra gazetecilerin ve komşuların araya girmesiyle büyümeden önlendi.

Adana-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:56:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?