4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Komşuya korkunç işkence!

Adana'da bir kişi, 2 ay önce eşini kaçırarak alıkoyduğunu ileri sürdüğü komşusunu bulunca komşusunun boğazına ip bağlayıp işkence yaptı.

 Darp edilen ve merdivenlerde sürüklenerek ağır yaralanan şahıs, hastaneye götürülürken işkenceci koca ile kendisine yardım eden kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgilere göre olay, gece 00.30 sıralarında merkez Yüreğir ilçesi, Dervişli mahallesi 2 bin 496 Sokak 29 numaralı evde meydana geldi. İddiaye göre, Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Zerdali köyünde eşi ve çocuklarıyla birlikte yaşayan ve çiftçilik yaptığı öğrenilen Hüseyin Y. (45), 60 gün önce 3 çocuk annesi eşi Hatice Y.'nin (37) komşusu Hüseyin B. tarafından kaçırıldığını öğrenince şok oldu.

Polise ve jandarmaya kayıp şahıs bildirimi yapan Hüseyin Y., eşini günlerce aradı fakat bulamadı. Eşini bulabilmek için sürekli Adana şehir merkezine gelen Hüseyin Y., kayınvalidesi Asiye Ç.'nin Dervişler mahallesindeki evine de sürekli gelip eşinin gelip gelmediğini sordu.

Bu arada komşusu Hüseyin B. tarafından önce Antalya'ya, ardından Afyonkarahisar'a kaçırıldığını iddia eden Hatice Y., 60 gün sonra kendisini alıkoyan komşusu Hüseyin B.'ye annesi Asiye Ç.'nin ameliyat olduğunu söyledi. Dervişler mahallesinde yaşayan annesini görmek isteyen kadın, Hüseyin B.'yi ikna etti. Hatice Y.'yi Adana'ya tek göndermeyeceğini belirten Hüseyin B. de Adana'ya birlikte dönebileceklerini söyledi.

Kayınvalidesine ziyaretlerini sık sık sürdüren Hüseyin Y., komşusu ile eşinin Adana'ya kayınvalidesine geldiğini öğrendi. Kiremithane mahallesinde oturan 19 yaşındaki Serkan E.'yi de yanına alan Hüseyin Y., kayınvalidesinin evine geldi. Komşusu Hüseyin B. ile eşi Hatice Y.'yi kayınvalidesinin evinde gören Hüseyin Y., belindeki silaha sarıldı. Hedef gözetmeksizin silahı ateşleyen Hüseyin Y., daha sonra Serkan E. ile birlikte Hüseyin B.'yi dövmeye başladı. Silah kabzası, sopa ve yumruklarla Hüseyin B.'ye vuran kişi, Hüseyin B.'yi öldüresiye dövdü.

Hüseyin Y. ile yanındaki kişi, Hüseyin B.'nin boğazına ip bağlayıp 2. kattaki evin merdivenlerinden sürükleyerek aşağı indirdi.Görgü şahitlerinin anlattığına göre yaralı Hüseyin B., 01 F 7047 plakalı otomobile bindirilip götürüldü. Hüseyin Y. araç içerisinde de işkenceye devam etti.

Mahalle sakinlerinin durumu polise bildirmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Hüseyin B.'nin aracın bagaj kısmında Hüseyin Y., tarafından götürüldüğünü öğrenen polis ekipleri, telefonla zanlıya ulaştı. Kimliğinin belirlendiği kanısına varan zanlı, kısa sürede Adana Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri tarafından yakalandı. Araç içerisinde bulunan Hüseyin Y. ile Serkan E. polis tarafından gözaltına alınarak Akıncılar Polis Merkezi'ne götürüldü.

Aracın arka koltuklarında boğazına bağlanmış iple birlikte kanlar içende yatan Hüseyin B.'ye olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etti. Olay yerinde silah kullanıldığı bilgisini alan polis, ambulans içerisine alınan şahıs üzerinde inceleme yaptı. Kanlar içinde kalan ve öldüresiye dövülen adam, Adana Numune Hastanesi'nde tedavi altına alınırken sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgisi bulunan şahısların Akıncılar Polis Merkezi'nde ifadelerine başvurulurken, 60 gündür zorla alıkonulduğunu öne süren kadın, ifadesi alınmak üzere polis merkezine getirildi

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2009 Çarşamba 12:46:03
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 14:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?