4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kömür için birbirlerine girdiler

KÖMÜR YARDIMI MUHTAR İLE VATANDAŞI BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Adana'da kömür yardımı için başvuruda bulunan bir kişi, listede ismi çıkmayınca muhtara saldırdı.

Alınan bilgiye göre, Seyhan ilçesinde R.K. (45) adlı bir kişi, Barış Mahallesi Muhtarlığı'na gelerek, kömür yardımından yararlanacakların listesinde ismini aradı.

Listede ismini bulamayan R.K. duruma sinirlenerek, mahallenin 22 yıllık muhtarı Mustafa Kaya ile tartışmaya başladı. R.K., 'Bana nasıl kömür çıkmaz?' diyerek tartıştığı muhtara daha sonra eline geçirdiği bir çay bardağını fırlattı. R.K.'nin muhtara attığı bardak, muhtarlığın penceresine isabet ederek camı kırdı. Bunun üzerine muhtar ile R.K. arasında kavga çıktı.

Muhtar ile R.K. arasındaki kavgayı, vatandaşlar güçlükle ayırdı. Muhtar olayın ardından polis ekiplerini çağırarak şahıs hakkında şikayetçi oldu.

Muhtar Mustafa Kaya, kömür yardımı nedeniyle son günlerde çok fazla kişinin muhtarlığa geldiğini belirterek, "Listede ismi çıkan seviniyor, çıkmayan da ya küfürü basıyor, ya da saldırmaya kalkıyor" dedi.

Bir süre önce kömür yardımı için başvuran R.K.'nin listede isminin bulunmaması nedeniyle kendisiyle tartıştığını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Şahıs bir çok kişi gibi bugün buraya gelerek, 'Ben uzun zamandır burada oturuyorum. Bana neden kömür çıkmıyor?' dedi. Ben de kendisine, 'Şu ayda gerekli evrakları getirirsen herkes gibi senin de evraklarını göndeririz' dedim. Gerekli evrakları gönderdik, 381 kişiye kömür yardımı çıktı, kendisine çıkmadı. Ancak şahıs laftan anlamıyordu. Sehpanın üzerindeki çay bardağını alarak bana fırlattı. Bardak, pencereye isabet etti ve cam kırıldı."

Bin 500 kişinin kömür yardımından yararlanmak için başvuruda bulunduğunu ancak bunların sadece 381'ine çıktığını ifade eden Kaya, listede ismi bulunmayanlarla karşı karşıya geldiğini vurguladı. Kaya, birçok muhtarın da benzer sorunlar yaşadığını savunarak şunları söyledi:

"Kömür dağıtım görevinin muhtarlıklardan alınması konusunda Seyhan Kaymakamımız İsmail Hakkı Develi'den ricada bulunuyorum. Biz muhtarlar olarak kişiye sadece 'fakirlik ilmühaberi' verelim. 22 yıldan bu yana muhtarlık yapıyorum, şu 2 yıldan bu yana çektiğimi hiçbir dönemde çekmedim. Gelen muhtara küfür edip gidiyor, ya da bardağı fırlatıyor. Daha önce vatandaşlar Şakirpaşa Mahallesi Muhtarlığını bastı. Bu nereye kadar gidecek. Bir muhtar öldükten sonra mı çaresine bakılacak."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2009 Çarşamba 13:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?