3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kongrede yumruklar konuştu

TFF 2. Lig takımlarından Adana Demirspor'un bugüne ertelenen olağanüstü kongresinde yumruklar konuştu. Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel'e saldıran taraftarlar, çevik kuvvet ekiplerince salondan çıkarıldı.

26 Haziran'da gerçekleştirilen ve yönetime aday liste çıkmaması üzerine bugüne ertelenen mavi-lacivertli kulübün olağanüstü kongresinde yine aday çıkmadı.
Adana Demirspor'da yönetim, takımın Bank Asya 1. Lig'e çıkma şansını, final maçının son dakikalarında yediği golle kaybetmesinin ardından gelen tepkiler üzerine olağanüstü kongre kararı almıştı.

Bugün Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, geçen hafta olduğu gibi gergin başladı. Dilek ve temenniler bölümünde söz alan kulüp delegesi Edip Gülnar, Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel'in spora siyaset karıştırdığını iddia etti. Bunun üzerine Tuncel, oturduğu yerden kalkarak spora siyaset karıştıranlara küfretti.

Konuşmasını sürdüren Gülnar ile Tuncel arasında sözlü sataşmalar devam etti. Tartışmaya, salona sonradan alınan bir grup taraftar da katılınca arbede yaşandı. Tuncel'i destekleyen taraftarlar ile muhalif taraftarlar yumruk yumruğa birbirine girdi.

Bir grup taraftar ise Kulüp Başkanı Tuncel'in üzerine yürüdü. Taraftarların saldırısı üzerine Tuncel ve beraberindekiler, tiyatro salonundaki sahneye çıkti. Bu arada, salonun asma katında bulunan bazı taraftarlar, ellerine geçirdikleri cisimler ile yerlerinden söktükleri prizleri sahneye fırlattı.

Salonda yaşanan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Taraftarlar, çevik kuvvet ekiplerince dışarı çıkarıldı. Çıkan olayların ardından kongre süresiz ertelendi.
Bu arada, Kulüp Başkanı Mustafa Tuncel, olaylar çıkmadan önce yaptığı konuşmada, geçen sezon 10-12 milyon YTL para harcadıklarını, final maçını kazandıkları takdirde kahraman ilan edilecekken, yenilince başarısızlığın kendilerine kesildiğini ifade etti.

Takımın Fortis Türkiye Kupası'nda başarılı olduğunu, Trabzonspor'u, Gençlerbirliği'ni, Vestel Manisaspor'u ve Antalyaspor'u elediğini, ancak kasaba takımlarına yenilerek Bank Asya 1. Lig'e çıkamadığını belirten Tuncel, buna kendisinin de aklının ermediğini söyledi.

Başkan olduğunda Adana Demirspor'u İtalya'nın Milano şehrinin Milan takımı gibi yapma hedefi olduğunu ifade eden Tuncel, ancak başaramadığını, bundan dolayı herkesten özür dilediğini, bunun için çok üzgün olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 16:29:15
Güncelleme :4 Temmuz 2008 Cuma 10:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk kurt IP: 85.105.88.xxx Tarih : 4.07.2008 19:48:36

ARKADAŞLAR BNDE BIR DEMİRSPOR TARAFTARI OLARAK SOYLUYORUM BUNLARI LUTFEN SORUNLARIMIZI KAVGA ILE DIIL KUFURULE DIIL DELILLERIMIZLE ANLATALIM BZ BU TAKIMA ASIK OLDUK VE ONUN ICIN CALISALIM