4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Konsomatrisin şüpheli ölümü

Adana'da aniden rahatsızlanan genç bir konsomatris, arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılmak istenirken yolda hayatını kaybetti. Genç kadının ölümü şüpheli bulundu.

İddiaya göre, bar ve gazinolarda konsomatrislik yaptığı ileri sürülen 28 yaşındaki Hülya Şaşmaz, kirada oturduğu Toros Mahallesi'ndeki evinde aniden rahatsızlandı.

Kusmaya başlayan Hülya Şaşmaz, yine konsomatris olduğu öne sürülen arkadaşları tarafından Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Sağlık görevlileri, hastaneye getirildiğinde yaşam belirtisi göstermeyen genç kadını hayata döndürebilmek için çabaladı ancak sonuç alınamadı.

Hastaneye getirilmeden önce öldüğü belirtilen Hülya Şaşmaz'ın daha önce hastalanması üzerine bir doktora gittiği ve doktorun kendisine rahatsızlığının psikolojik olduğunu söylediği öğrenildi. Öte yandan, vücudunda darp ve yara izine rastlanmayan genç kadının fazla miktarda ilaç içmiş olabileceğinden şüpheleniliyor.

Şaşmaz'ın kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsiden sonra belli olacağı bildirildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 15:28:04
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 18:39:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsin şahin IP: 94.54.33.xxx Tarih : 2.01.2011 02:46:25

Haberde haberi analiz ve eleştiri sorularının büyük çoğunluğuna cevap bulmaktayız.

Haber başlığına konsomatrisin şüpheli ölümü gibi sansasyonelce ölen kadın aşağılayıcı sıfatla nitelendirilmiştir.

Metine baktığımızda ise ölmüş bir kadın hakkında mesleği sürekli vurgulanmış, manşete de atılarak ifşa edilmiştir üstelik ismi açıkça belirtilmiştir. Medya ve çeşitlilik kılavuzunda ölen bir kadın için yüz kızartıcı ifadeler ve bunlar kullanılırken isminin açıkça kullanılmaması ölenin yakınlarının da olabileceği düşünülerek medya profesyonellerinin dikkat etmesi gerektiği bildirilmiştir.

Fotoğraf manşet ve metin ilişkisine baktığımızda ise kadının güzel bir fotoğrafı seçilmiş konsomatris manşetini destekler nitelik haline getirilmiştir.

Metinde geçen '' yine konsomatris olduğu öne sürülen arkadaşları'' yazısı ölen kadının ve arkadaşlarının mesleğiyle aşağılandığı, her yeri geldiğinde sürekli aynı vurgu tekrarlanmıştır.

Haberde ölen kadınla ilgili ardyöresi, tarihsel bağlamı, verilmiş '' Hülya Şaşmaz'ın daha önce de hastalanması üzerine bir doktora gittiği '' aktarılmıştır.


Haberde olayla ilgili olarak doktor raporlarına, ölen kadının arkadaşlarının bilgisine başvurulmuş, bu bilgiler dolaylı olarak belirtti, iddia edildi gibi aktarılmıştır.

Haberin dil özelliklerine baktığımızda konuşma ve halk dilinin kullanıldığını görmekteyiz.

Haberde egemen ideolojik bakış açısı ise ölen kadının mesleğini aşağılarcasına sansasyonel bir şekilde manşet atılarak haber yapılıp dikkat çekilmek istenmiştir.