2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Konut sahiplerine fatura şoku!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Adana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki Atakent Mahallesinde alt gelir grubu için yaptırdığı konutlara yerleşen hak sahibi vatandaşlar, inşaat sahibinin elektriğini kullanınca fatura şokuyla karşılaştı.

Akşam konutların bulunduğu alanda toplanan vatandaşlar, evlerine taşındıklarında TEDAŞ'a abone olmadıklarını belirterek, "Bugüne kadar inşaat çalışmalarını yürüten firmanın bağladığı şantiye elektriğini kullandık. Firma yetkilileri, toplam 8 bin 500 YTL elektrik giderinin olduğunu ve bunun tahsilinin 70 konut sahibi arasında toplanacak para ile sağlanacağını söyledi. Konutlara 1-1.5 ay önce yerleşenler olduğu gibi 1-2 hafta önce yerleşenler de var. Onlardan da 120 YTL tutarında elektrik ücreti isteniyor. Bir konutun aylık elektrik gideri ortalama 70-80 YTL civarında. Bizden istenen ise hemen hemen bunun 2 katı kadar daha fazla" dediler.

Konutların yapımını üstlenen AYBU İnşaat Şirketi sahibi Celal Bucak ise konut sahiplerinden 8 bin 500 YTL tutarındaki alacağını tahsil edemediğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2008 Pazartesi 13:04:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?