30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Konvoyda yol verme cinayeti

Adana'da akrabalarının düğün konvoyunda yol verme yüzünden çıkan kavgada nikahsız eşinin dayısının oğlu 27 yaşındaki Mahmut Arat’ı bıçaklayarak öldüren 20 yaşındaki Doğan Gedik ve cinayete azmettirdiği ileri sürülen kayınvalidesi 47 yaşındaki Şengül Balk hakkında, ömür boyu hapis cezası istendi.

Geçen Haziran ayında meydana gelen olayda, askere gitme hazırlığı yapan Doğan Gedik, nikahsız yaşadığı 19 yaşındaki Gülnur Balk'ı kendisinden önce isteten Mahmut Arat ile bir akrabalarının düğün konvoyunda karşılaştı. Aralarında yol verme yüzünden çıkan kavgada Gedik, Arat'ı bıçakla öldürdü.

Tutuklanan Gedik ile cinayete azmettirdiği ileri sürülen kayınvalidesi Balk, Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı. Arat'ı kendini savunmak isterken istemeden öldürdüğünü ileri süren Gedik, “Birlikte yaşadığım eşimi benden önce ailesinden istetmiş. Ailesi vermemiş. Ben Gülnur'u kaçırıp evlenince bana düşman olmuştu. En son akrabamızın düğün konvoyunda beni sıkıştırıp kaza yaptırmak istedi. Kendisi başka otomobile çarptı. Yaptığı kazadan beni sorumlu tutup saldırdı. Kendimi korumak için bıçak çektim. Elimdeki bıçağın üzerine gelince yaralandı. Daha sonra ölmüş, pişmanım. Ben ona bıçak sallamadım” dedi.

Tutuksuz yargılanan Şengül Balk ise, suçsuz olduğunu, damadını azmettirmediğini, cinayet anında kendisinin damadının kullandığı otomobilin içinde olduğunu söyledi.

Duruşma, eksik evrakın tamamlanması için ertelendi.
DHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2007 Cumartesi 13:27:46
Güncelleme :6 Ağustos 2007 Pazartesi 10:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?