4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Köpeğin gözyaşları, onu fotoğrafçı yaptı

KÖPEĞİN GÖZYAŞLARI, ONU FOTOĞRAF SANATÇISI YAPTI

Adanalı amatör fotoğrafçı Mehmet Özgöz, 10 yıldır çektiği yüzlerce fotoğrafa esin kaynağı olan olayın, bir köpeğin ölen eşinin ardından döktüğü gözyaşları olduğunu söyledi.

Emekli olduktan sonra fotoğraf tutkusuna kapılan emekli memur Mehmet Özgöz (56), fotoğraf çekmek için mahalle mahalle dolaşarak ilginç kareler ortaya çıkartıyor. Fotoğraflarında özellikle doğa ve insan konularını işleyen Özgöz, mahallelerde karşılaştığı delileri, yaşlı insanları ve çocukları fotoğraflıyor.

Fotoğraf çekme tutkusuna yol açan olayın bir köpeğin ölen eşinin ardından döktüğü gözyaşları olduğunu ifade eden Özgöz, "Bir gün yolda giderken köpeğin birine araba çarptı. Köpek oracıkta öldü. Hemen yanında duran bir köpek daha vardı. Bu köpek sanırım ölen köpeğin eşiydi. Köpek ağlıyordu. Gözyaşları gözlerinden dökülüyordu. O köpeği öyle görünce benimde gözlerim doldu ve ağladım. O an o kareyi ölümsüzleştirmek için fotoğraf çekmek istedim fakat fotoğraf makinem olmadığından bunu yapamadım. Bu olayın

ardından bende fotoğraf çekme isteği uyandı. Bir fotoğraf makinesi alarak doğa ve insanları çekmeye başladım. Yaklaşık 10 yıldır fotoğraf çekiyorum. Hiçbir eğitim almadım. Kendim olayı yaşayarak fotoğraf çekiyorum. Her çektiğim fotoğraf bir insanın hayat öyküsünü anlatıyor. Sokakta yatanlar, yaşlılar, çocuklar, deliler ve doğa ağırlıklı fotoğraflar çekiyorum" dedi.

Çektiği fotoğraflarla bir de sergi açan Özgöz, serginin gençler tarafından yoğun ilgi gördüğünü kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2009 Salı 11:11:03
Güncelleme :1 Aralık 2009 Salı 11:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?