3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Köpeklerden özür dilediler

Adana'da, Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) üyeleri, Antalya'daki itlaf olayını öldürülen köpeklerden özür dileyerek protesto etti.

Köpeklerini de yanlarına alarak, "Vahşi insanlar adına özür dileriz" yazılı ve itlaf edildiği belirtilen köpeklerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlarla Atatürk Parkı'nda toplanan DOHAYKO üyeleri, Antalya'daki belediyeler ve diğer yetkililere tepki gösterdi. DOHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Akyol, burada yaptığı açıklamada, Antalya'da turizm sezonu öncesinde sokaklardaki sahipsiz köpeklerin yavruları ile belediye görevlileri tarafından acımasızca öldürüldüğünü, bir kısmının ise yarı canlı olarak gömüldüğünü iddia etti.

Akyol, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereği kısırlaştırılıp aşılanmış ve kulakları küpelenmiş hayvanların bile öldürülerek insanlık suçu işlendiğini, ayrıca yasanın ihlal edildiğini savundu.

Antalya'daki Varsak Ormanı'na boyunlarından ve ayaklarından bağlanmış olarak gömülen hayvanlardan özür dilediklerini ifade eden Akyol, "Turizm sezonuna hazırlanmayı can almak olarak algılayan ilkel ve ahlaki olmayan yaklaşımları ile Antalya'daki belediye başkanları, utanç tarihine isimlerini yazdırmışlardır. Vahşi insanlar adına orada katledilen hayvanlardan özür diliyoruz. Onları koruyamadık, onları Antalya'daki belediye görevlilerinin elinden ancak ölüm kurtarabildi. İnsan olmanın dayanılmaz utancını yaşadık. Can alan bu insanlarla aynı türden olmanın utancını yaşıyoruz. TBMM'den vahşeti durduramayan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili maddelerin acilen değiştirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Hayvanseverler, açıklamanın ardından dağıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 19:27:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gürcan Sucak IP: 85.110.29.xxx Tarih : 14.06.2008 23:28:24

yaptığınız mücadele çok onurludur buna saygı duymak gerekir..ülkemizde sokaklarda dolaşan kedilerden köpeklerden daha çok insanlarımızın yardıma ihtiyacı var. insan unsurunun öne çıktığı bir ortamda hayvanların haklarını savunmak birazda akla mantığa uymamaktadır insanlar açlıktan çaresizlikten ne yapacağını şaşırmış; bizim ŞAŞKIN insanlarımız da hayvanları korumaya yönelmiş. onlara sormak lazım çevrenizdeki insanlara yardım ediyor musunuz diye