2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Korsan tercüman uyarısı!

Adana Tercümanlar ve Tercüme Büroları Derneği Başkanı Ali Kul, vatandaşları sahte tercüman konusunda uyardı.

Kul, yaptığı açıklamada, özellikle kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyet gösteren korsan tercümanların kendilerine bildirilmesini isteyerek, "Ellerinde noterden alınan fakat hiçbir yasallığı olmayan yemin zaptı ile korsan olarak tercümanlık yapma cüretini gösteren kişiler var. Bu kişiler; onuruyla, namusuyla, çalışan dürüst meslaktaşlarımızın ekmeği ile oynamaktadır. Bunlara geçit vermemek için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi.

Derneklerinin en önemli amacının emek veren, alınterinin karşılığı ile geçimini sağlayan meslektaşlarına sahip çıkmak olduğunu vurgulayan Kul, "Derneğimizden alınmış yetki belgesi olmayan hiç kimsenin yasal olarak tercümanlık yapma hakkı yoktur. Bu konuda valilik, kaymakamlıklar ve savcılığa kadar çeşitli yazışmalarımız oldu. Yasal zeminde meslektaşlarımızın hakkını aramaya, korumaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Devlet dairelerinde görev yapan yetkililerin de bu konuda hassas davranması gerektiğinin altını çizen Kul, korsan olarak sözde tercümanlık yapan bu kişilerin derneğe bildirilmesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 15:42:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?