4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Koşun buzdolabı dağıtıyorlar!

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, para ve buzdolabı dağıtılacağı yönünde yayılan söylenti üzerine çok sayıda vatandaş kaymakamlık binasına akın etti. Kalabalık grup, polisin uyarısıyla dağıldı.

Kaymakam Gürbüz Karakuş'un yardıma muhtaç ailelerin sorunlarını dinleyip çözüm üretmek amacıyla her Salı günü düzenlediği halk gününde, buzdolabı ve para dağıtılacağı yönünde söylentilerin yayılması nedeniyle vatandaşlar kaymakamlık binası önünde toplanarak izdihama neden oldu.

Uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, "Kaymakamlık para ve ev aletleri dağıtıyor dediler. Bizde fakiriz, bizde işsiziz bu yüzden buraya gelerek sayın kaymakamımızdan para istiyoruz, evimize buzdolabı çamaşır makinesi ve televizyon istiyoruz" dediler.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise yaptığı açıklamada, bu söylentilerin doğru olmadığını belirterek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanlarımız yardıma muhtaç aileleri tespit edip yardımcı olmaya çalışıyor. Ben de yoğun çalışma temposu içinde her zaman mahallelere gidemiyorum. Bu yüzden salı günleri vatandaşlarımızla yüz yüze gelip sorunlarını dinlemeye çalışıyorum. Ancak, bu söylentinin ne amaçla çıkarıldığını bilemiyorum. Biz yaşlı, kimsesiz ve yardıma muhtaç insanlarımızla görüşmek istiyoruz. İhtiyacı olmayan kişilerin de buraya gelmesi, beni gerçekten çok üzdü" dedi.

Söylentinin asılsız olduğu açıklanınca kalabalık grup, polisin uyarısıyla dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 19:17:23
Güncelleme :11 Şubat 2009 Çarşamba 19:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?