1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Köy evine imar cezası

KÖY EVİNE İMAR CEZASI

Adana'nın Tufanbeyli ilçesine bağlı Pekmezli köyünde yaşayan 2 kardeşin, babalarına ait tarlaya yaptıkları konut inşaatına İmar Kanunu'na muhalefet etmekten 7 bin lira para cezası kesildi.

Edinilen bilgiye göre, Remzi Pekmez'e, İl Özel İdaresi'nce 3194 sayılı İmar Kanunu'na muhalefetten 7 bin lira ceza kesildi. Pekmez, Cumhurbaşkanı, Başbakan başta olmak üzere birçok yere mektup yazarak sesini duyurmak istedi.

Durumdan haberdar olan MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan ise il genel meclis üyelerinden sorunun incelenmesini istedi.

Ağır kış şartlarında köyden çıkamayan ve iş bulursa gündelik olarak çalışan baba Remzi Pekmez, tepkisini içeren aynı mektubunda "Kahvehanede otururken jandarma geldi ve bana bir şey imzalattı. Ceza olduğunu sonradan öğrendim. Şehirlerde onca imarsız yapıya ses çıkarılmazken bize yazılan ceza zulüm olmuştur. Amelelik yapıyorum. Hapis de yatsam ödemem mümkün değil. Tarlayı da evi de devlete hibe etmek istiyorum" diyor.

MHP Adana İl Başkanı Ahmet Erdoğan, sorununun ilgili kanun ve mevzuatlarda 2007 yılında yapılan değişikliklerden kaynaklandığını belirterek, "Mevcut uygulamaya göre 15-20 dönümlük arsası olan köylü orada çocuğuna ya da kendisine ikinci ev yapamıyor. Köy nüfusuna kayıtlı olma şartı, köy şartlarına uymayan bina yüksekliği vesair birçok konuda sorun çıkıyor. Kırsal şartları bilmeden koltukta oturarak yapılan düzeltmeler yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Erdoğan, sorunun kökten çözümü için MHP Adana milletvekillerine iletilmek üzere bir rapor hazırlanacağını bildirdi.

KÖY EVİNE İMAR CEZASI
KÖY EVİNE İMAR CEZASI
KÖY EVİNE İMAR CEZASI
KÖY EVİNE İMAR CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 14:45:04
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 15:24:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?