4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

KÖYDES toplantısı Kozan'da yapıldı

Adana Valisi İlhan Atış, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) toplantılarının her birini farklı bir ilçede yaparak hizmetleri yerinde göreceklerini söyledi.

Adana Valisi İlhan Atış, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz ve beraberinde merkeze bağlı ilçe kaymakamları ile birlikte Kozan'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Kozan Ticaret Odası´nda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Atış, KÖYDES toplantılarının önemine dikkati çekerek, bu yıl içerisinde yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıların farklı ilçelerde yapılmasının faydalı olacağını kaydeden Atış, "KÖYDES toplantılarının her birini farklı bir ilçede yaparak hizmetleri yerinde göreceğiz. Bu kapsamda ilk toplantıyı Kozan´da düzenleyerek narenciye alanında önemli bir konuma sahip olan Kozan'a geldik. Diğer ilçelere de giderek sorunları yakından inceleme şansına sahip olacağız" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Oğuz Yılmaz da konuşmasında, "Adana'da hizmet veren köylere hizmet götürme birliklerinin yeni dönem 2009 yılındaki ilk etap yüzde 40'lık ödeneği yüksek planlama kurulu tarafından hesaplarına intikal ettirilmiştir. Umarız geriye kalan yüzde 60'lık ödenek de en kısa zamanda hesaplarına intikal edecektir" dedi.

Toplantı sonrası portakal bahçelerini gezen Atış, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Kozan Tarım Müdürü Necati Eroğlu'ndan ilçedeki narenciye üretimi, ürün çeşitliği, rekolte ve pazarlama hakkında bilgi aldı.

Atış, yetkililerden Kozan Barajı'ndaki su miktarıyla ilgili de bilgi alarak, 150 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip barajda halen 80 milyon metreküp dolayında su tutulduğunu ve bu durum sayesinde narenciye sulamasında sıkıntı yaşanmayacağını bildirdi.

Vali Atış, daha sonra Kozan Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Atatürk Parkı'nı gezdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 17:35:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?