4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Koza AŞ'den açıklama geldi

Koza Kültür Sanat Turizm Hizmetleri A.Ş. (Koza AŞ), Adana Büyükşehir Belediyesi'nden Koza AŞ.'ye 5.5 milyon TL aktarıldığı ve bu paranın Aytaç Durak'ın seçim giderlerini karşılamak için kullanıldığı iddialarının gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Koza Kültür Sanat Turizm Hizmetleri A.Ş'den yapılan açıklamada, kamuoyunda Altın Koza A.Ş. diye bilinen Koza Kültür Sanat Turizm Hizmetleri Anonim Şirketi'nin, 34 ortaklı bir ticari şirket olduğu ve ortakları arasında, Adana Büyükşehir Belediyesi, Sabancı Vakfı (Vaksa) , Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Başer Holding, Güney Sanayi gibi ve benzeri kurum ve kişilerin yer aldığı hatırlatıldı.
Koza AŞ'nin Ana Sözleşmesi kapsamındaki iş ve hizmetleri yaparak gelir sağladığı, ihaleli işler aldığı ve gerçekleştirdiği bu faaliyetleri kapsamında olmak üzere, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Ocak 2009 ayında açtığı, uzmanı olduğu konulardaki, iki ihaleyi kazandığı vurgulayan açıklamada, bu ihalelerden biri olan Kültürel Sanatsal Etkinlikler İhalesi bedelinin, 2 milyon 723 bin TL; Kentli Kültürü Geliştirme ve Basın ve Halkla İlişkiler Belediye Hizmetlerini Tanıtım İhalesi bedelinin, 2 milyon 681 bin 579 TL olduğu, Koza A.Ş.'nin, yüklenicisi olduğu bu iş ve hizmetleri, şartnameler gereği, 31 Aralık 2009 tarihine kadar tamamlayacağı belirtildi.


CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş’ün, doğrudan Koza AŞ'ye aktarıldığını iddia ettiği meblağın, bu ihale bedelleri olduğu vurgulanan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
"Bilindiği üzere yasal mevzuat gereği olarak İhaleli işlerin bedelleri, hakedişler düzenlenerek ödenir. Hakedişler ise, şartname kapsamında taahhüt edilen iş ve hizmetler gerçekleştirildikçe oluşur. Söz konusu ihaleler kapsamında onlarca sosyal kültürel sanatsal etkinlik, çok sayıda hizmet ve teknik donanım temini içeren işler bulunmaktadır. Bu işler, 31 Aralık 2009 tarihine kadar devam edecek olan yıla yayılı uygulamalardır. Yani hakedişler bir yıllık süreç içinde oluşacak, ödemelerde aynı paralelde yapılabilecektir. Gerçek böyle iken önce seçim kazanma, sonrasında da seçimi kaybetmekten doğan hırs ile Koza A.Ş. tüzel kişiliği üzerine çamur atılmıştır. Saygın ve çalışkan yönetim denetim kurulları üyeleri ve şirket ortakları zan altında bırakılmak istenmiştir. CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş’ün, söz konusu ihale bedellerini toplayarak oluşturduğu meblağ ve bunu dayanak göstererek ortaya attığı iddia, gerçeğin çarpıtılmasından ibarettir. Kendisi bu konuda bilgilendirildiği halde maalesef aynı tutumunu sürdürerek asılsız isnatlarını seslendirmeye devam etmiştir. Kamuoyunu yanlış yönlendiren, bilgi kirlenmesi yaratan bu tutumu esefle karşılıyor, Koza A.Ş. tüzel kişiliğine yapılan bu haksız saldırının yüce yargı nezdinde takipçisi olunacağını kamuoyuna bildirmeyi görev sayıyoruz."
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 12:42:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?