4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan, Kurtuluş Bayramı'na hazır

Bu yıl 89. yıl dönümü kutlanacak olan Kozan'ın Kurtuluş Bayramı törenleri için belediyenin görkemli bir program hazırladığı bildirildi.


Kozan'ın düşman işgalinden Kurtuluş törenleri için bir takım etkinlikler düzenleyen Kozan Belediyesi'nden yapılan açıklamada şehrin muhtelif yerlerinde Mehteran gösterileri, kurtuluş turnuvaları, Konferans ve drama gösterileri yapılacağı kaydedildi.


Alınan bilgiye göre, 23 Mayıs Cumartesi günü Sokak Basketbol Turnuvası ile başlayan etkinlikler, Gençlik ve Kurtuluş Bayramı Satranç Turnuvası ile devam edecek. Etkinlikler kapsamında, 30 Mayıs Cumartesi günü Halk Koşusu, Kurtuluş Bisiklet Yarışı yapılacak. 31 Mayıs 2009 Pazar günü TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy, “Kozan'ın Geleceğinde Turizm” konulu bir konferans verecek. 1 Haziran Günü Şehrin Muhtelif yerlerinde Mehteran gösterisi, aynı gün akşam gerçekleşecek olan Fener Alayı tertiplenecek. 2 Haziran Salı sabahı saat 07:00' de 7 pare top atışıyla birlikte tarihi Hoşkadem Camii önünde başlayacak törenler, Kaymakamlıkta tebriklerin kabulü, Garnizon Komutanına şükran ziyareti sonrasında saat 09:00' da İsmet Atlı Şehir Stadyumunda devam edecek. Stadyumda yapılacak programda Mehmet Akif Ersoy Lisesi'nin hazırladığı kurtuluş konulu drama programı sahnelenecek aynı gün Saat 13.30 Muhsin Yazıcıoğlu Parkının açılışı yapılacak.


KURTULUŞ İÇİN KOŞTULAR
Kozan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıldönümü kapsamında Kurtuluş Turnuvalarından olan “7'den 70'e Kurtuluş Maratonu” 182 erkek 9'da bayan sporcunun katılımı ile yapıldı. Kozan Tarihi Roma Köprüsünden başlayan koşu, Hastane Kavşağı Türk Büyükleri Köşesi'nde son buldu.


Vatandaşları spora teşvik etmek için organize edilen maratona çeşitli yaş gruplarından yarışmacıların katılması dikkat çekti. Start verildikten sonra birbirleri ile kıyasıya bir koşu rekabetine giren yarışmacıların mücadelesi maratonu renklendirdi. İlk üçe giren yarışmacılar altın ile ödüllendirilirken katılan tüm yarışmacılar da Kozan Belediyesi tarafından 2 Hafta boyunca havuz ve sinemadan ücretsiz yararlanma hakkı elde ederken tüm yarışmacılara birerde forma hediye edildi.
Yarışmaya Belediye Başkanı Kazım Özgan, Gençleri spora teşvik etmek için faklı spor dallarında ödüllü turnuvalar ve yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.
Geçtiğimiz yıl 131 yarışmacı katılırken bu yıl 191 sporcunun katıldığı gözlendi.
 

İha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:28:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İREM ÇİÇEKCİ IP: 88.232.141.xxx Tarih : 1.06.2009 11:19:31

kozana hangi sanatcıı geliyoo yaa     bu arada sayın belediye başkanımız kazım ögzanıda tebrik ederim çok güzel şeyler yaptırdı kozanımızaa çok teşekkür ederim sayın başkanımm