3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kozan, Kurtuluş Bayramı'na hazır

Adana'nın Kozan ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 88. yıldönümü Kozan Belediyesinin öncülüğünde yapılacak olan geniş ve zengin bir programla kutlanacak.

24 Mayıs Cumartesi günü Sokak Basketbol Turnuvası ile başlayan etkinliklerde, 30 Mayıs Cuma günü Kurtuluş Sinema Günleri, Tarihçi-Yazar Abdurrahman Kütük’ün "Kurtuluş Savaşında Kozan" konulu konferansı, 31 Mayıs Cumartesi Halk Koşusu, Kurtuluş Bisiklet Yarışı, 1 Haziran Pazar günü Kurtuluş Güreş Turnuvası, mehter gösterisi ve akşam gerçekleşecek olan fener alayı yer alacak.

2 Haziran sabahı 07.00'de atılacak olan 7 pare top atışıyla birlikte tarihi Hoşkadem Camisi önünde başlayacak temsili törenler, kaymakamlıkta tebriklerin kabulünün ardından tören İsmet Atlı Şehir Stadyumu'nda devam edilecek.

Stadyumda yapılacak programda Mehmet Akif Ersoy Lisesinin hazırladığı "Kurtuluş" konulu drama programın en önemli anını oluşturacak. Kutlamalara, 2 Haziran Pazartesi akşamı saat 20.00'de İsmet Atlı Şehir Stadyumunda halka açık ücretsiz Kurtuluş Gecesi Konseri ile devam edilecek.

Gecede havai fişek gösterilerinin yanında pop müzik sanatçısı İsmail YK, Ayna Grubu ve Türk Halk Müziği sanatçısı Yudum sahneye çıkacak. Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, yaptığı açıklamada, "Bu yıl 88. yılını kutlayacağımız, güzel Kozan’ımızın düşman işgalinden kurtuluş törenlerinde Kozan’ımıza yakışır bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Hemşehrilerimize bugünün tarihi önemini bir kez daha yaşatacağız. Bu günlerle gurur duymalarını ve bugünü yaşamalarını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:37:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?