4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan Belediyesi'ne ödül

Kozan Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 'Proje' ödülünü aldı.

Tarihi Kentler Birliği'nin ödül töreni Beşiktaş Belediyesi'nin ev sahipliğinde Akatlar Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. İstanbul'da düzenlenen törende Proje ödülünü Karabük Valisi Nurullah Çakır’ın elinden alan Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, yapılan çalışmalarda katkı gösteren tüm arkadaşlarına ve Kozan halkına teşekkür etti.

Ödül töreni öncesinde Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Birikimleri ve Yeni Dönem Hedefleriyle Tarihi Kentler Birliği" paneline, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte aralarında Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ve Eşi Zehra Özgan, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili’nin de bulunduğu 190 il ve ilçe belediye başkanı katıldı.

Kozan’ın tarihi ve kültürel değerlerini gün yüzüne çıkarma ve gelecek kuşaklara aktarma ve bu yöndeki çalışmalara hız kesmeden devam edileceğini kaydeden Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, "Bundan sonra geleceğe bakmak gerekiyor. Tarihimizi yeniden ayağa kaldırmak ve turizme kazandırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kozan Belediyesi “Kozan Kalesi Çevre Düzenlemesi”, “Kilikya Manastırı”, “Yaverin Konağı (Butik Otel) Restorasyonu”, “Aşağı Çarşı, Yukarı Çarşı ve Hoşkadem Cami Meydan Düzenlemesi” uygulamaları da, projenin bütüncül bir yaklaşımın eseri olduğunu göstermesinden dolayı “Proje” ödülüne layık görüldüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:45:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?