2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kozan kabuğunu kıracak!

Kozan Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, yaz şenliklerine Şevkiye mahallesinden start vererek, yapılan hizmetleri anlattı.Özgan, “3-5 sene içinde Kozan kabuğunu kıracak” dedi.

Kozan Belediyesi tarafından, Şevkiye mahallesi, Şevki Paşa Parkı'nda, düzenlenen 'Halk Gecesi' programına binlerce vatandaşla beraber, Belediye Başkanı Mimar Kazım Özgan, eşi Zehra Özgan, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, Şevkiye Mahallesi Muhtarı Yaşar Yavuz katıldı.

Halk Gecesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Özgan; " Bu akşam sizlerle birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Bu sene yaz şenlikleri ilkini Şevkiye mahallemizden başlattık. Biliyorsunuz bir yıl kaç yıl önce burası perişan bir halde idi ve çocukların oyun oynayacağı bir alan yoktu ama sonra biz buranın peyzajını yaparak park haline getirdik. Parkımız hem sizlere hem çocuklarımıza hayırlı olsun. Şevkiye Mahallesinin ciddi bir nüfusu var. Ancak herkes bir köye benzediğini söylerdi. Bende Şevkiye'de seçim öncesi çalışmalarımda şunu söylemiştim, beni Şevkiyeli olarak bilin, beni bu mahalleden sayın demiştim. Biliyorsunuz ilk savruk suyu çeşmelerine burada başladık. Şevkiye için önemli projelerden biri de Atatürk Parkı idi. Bir çocuk parkı yaptık. Burada 170 çocuğumuzun bir arada oynayabileceği bir çocuk parkı. Böyle büyük bir çocuk parkı, Adana İl Merkezinde dahi yok. Otuz yıldır çivi çakılmayan Çevre Yoluna Yaklaşık 1 trilyon 200 milyarlık bir harcama ile herkesin rızasını alarak kamulaştırmasını yapıp bitirdik. Biz burayı iki yılda tamamladık ve şu anda trafiğe açılmak üzere ve tamamen de olmasa açılmış durumda" dedi.

TOKİ konutları ve organize sanayi ile ilgili son gelişmeleri de aktaran Başkan Özgan, " TOKİ' de hayırlı olsun sizlere. 2004 yılının ortalarında organize sanayi yatırıma girdi. Şu an itibariyle organize sanayinin elektriği, suyu ve yolu tamamen bitirildi. 3-5 sene sonra Kozan'ın kabuğu kırılacak.Yine Kozan Ticaret Borsası Başkanı Sayın Hüseyin Çetin ile birlikte ortak buğday borsası projesini yaptık. Bu sene bitmedi ancak seneye buğday sezonundan önce orası da bitecek. Buğday Pazarı Projesi yaklaşık onbeş trilyonluk bir yatırım. Ortalama toplam 80 trilyonluk bir yatırım Şevkiye'ye girmiştir" diye konuştu.

Şevkiye Mahallesi Muhtarı Yaşar Yavuz; " Başkanım sağ olsun en ufak bir yatırım yaptığında en az sizler kadar bende seviniyorum. Ne zaman kapısını çalsak bizi geri çevirmedi. Mahallemizin sorunlarına Başkanımızla beraber yavaş yavaş çözüyoruz.." dedi. Konuşmaların ardından Halk ozanlarından Arzu bacı ve Ahmet Belkıs programa katılan mahalle sakinlerini türküleriyle coşturdular.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2008 Cumartesi 17:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?