4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan Kalesi'ne Kültür Yürüyüşü

Kozan Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kazım Özgan, vatandaşlarla birlikte Kozan Kalesi'ne Nevruz ve Kültür Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Göç Yolu üzerinde bulunan seçim bürosu önünden kalabalık bir grupla yürüyüş yapan Başkan Özgan, yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, "Yürüyüşe beklemediğim oranda bir katılım gerçekleşti" dedi.

Kozan Kalesi'nin turizme kazandırılması için yapacakları çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Özgan, "Bu yaptıklarımız sadece kale ve çevresiyle ilgili yapılan çalışmaların bir başlangıcı. Ayrıca kalemize çay bahçeleri, amfi tiyatro, arkeo park, zirveye yakın yerlerde seyir terasları ve kafe yapıldı. Yine zirveden önce son viraja butik otel ve lokanta yapılacak.

Asıl hedeflerimizden bir tanesi de kalenin zirvesine çıkan bir teleferik yapılması. İleriki yıllarda ise kalenin röleve ve restorasyon projesi olacak. Kale içerisindeki surlar, mahzen, zindan ve saray bölümlerinin restorasyonu yapılacak. Ayrıca sadece Kozan Kalesi değil Anavarza Kalemize de gerekli bakımları yaparak yayla turizmini başlatacağız. Önümüzdeki günlerde kale yolumuzda hediyelik eşya dükkanları olacak" dedi.
Başkan Özgan, geziye katılan vatandaşlarla beraber kale yolunda yürüyüp piknik yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 17:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?