4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan Kent Konseyi toplandı

Kozan Kent Konseyi Genel Kurulu olağanüstü toplandı.

Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan olağanüstü genel kurul toplantısına katılan üyeler, 14 madde üzerinde görüşme yaptı.

Kent Konseyi Başkanı Süleyman Sezen, Belediyeler Kanununca, 43 gün önce kurulan kent konseyinin kısa zaman içinde bir kaç kez toplanarak, Kozan'ın önceliklerini belirlemeye çalıştığını ve sunulan tekliflerin projelendirilmeye başlandığını söyledi.

Sezen, Kozan'ın kaybedecek zamanı olmadığını ifade ederek, ilçenin gelişimi ve kalkınmasının sağlanması için hazırlanan projelerin kent konseyi genel kurulunda görüşüldükten sonra, kabul edilenlerin belediye meclisine sunulacağını belirtti.
Sezen'in başkanlık ettiği genel kurul toplantısında şu konular görüşüldü:

"Kent konseyi çalışma guruplarının belirlenmesi, Adana-Kozan arasındaki otogarlar ulaşım sorununu, yöresel el sanatlarının yaygınlaştırılması ve kilim üretimi, böğürtlen ve ahududu ekimi, zeytin ve narenciye üretim planlaması, ilçeye 4 yıllık fakülte kurulması, kent müzesi kurulması, yöresel yemeklerin tanıtılması, seracılığın ve arıcılığın geliştirilmesi, atıl katı atıkların ekonomiye kazandırılması, gıda üretimi yapan işyerlerine hijyen eğitimi verilmesi, doğaya zarar vermeyen süt keçiciliğinin desteklenmesi, Kozan'ın il olması."
 

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 15:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?