4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan sele teslim

Adana'nın Kozan ilçesi sele teslim oldu. İlçedeki Deliçay ve Sunbas çaylarının aşırı yağış nedeniyle taşması sonucu arı kovanları ve balık çiftlikleri zarar gördü.

Hafta başından bu yana sağanak yağmurun etkisini sürdürdüğü Kozan'da Deliçay ve Sunbas çaylarının taştığı, içme suyu şebeke hattında da kopmalar meydana geldiği ve bu nedenle 4 mahalleye su verilemediği açıklandı.

Selden en fazla Savruk Yaylası ile Bağözü, Kuytucak, Işıklı ve Bucak köyleri etkilendi. Kozan Belediyesi'ne bağlı ekipler, ilçenin içme suyu ihtiyacını karşılayan Savruk İçme Suyu Hattı'nda toprak kayması nedeniyle kopmalar meydana gelmesi üzerine çalışma başlatırken, bazı mahallelere sorun giderilinceye kadar su verilmeyeceği kaydedildi.

Kozan İlçe Tarım Müdürü Necati Doğanay yaptığı açıklamada, metrekareye 28 kilogram düştüğünü, Deliçay ile Sunbas çaylarının yaklaşık 3 metre yükselerek taştığını, buna bağlı olarak da bölgede bulunan arı kovanları ve balık çiftliklerinin zarar gördüğünü söyledi. Doğanay, "Deliçay çevresine arı kovanlarını indiren arıcılardan müdürlüğümüze şu ana kadar müracaat eden 3 arıcımızın yaklaşık bin civarında arı kovanının telef olduğunu tespit ettik. İlk belirlemelere göre 400 kovanını kaybeden sadece bir arıcımızın 80 bin TL civarında zararı var. Ayrıca Acarmantaş köyündeki Sunbas Çayı'nın taşması sonucu buradaki balık çiftliklerinin de olumsuz etkilendiği bilgisini aldık. Buradaki çalışmalarımızı tamamladıktan sonra tespit yapmak için balık çiftliklerine de gideceğiz" dedi.
Doğanay, şu anda selle ilgili kesin bir hasar tespiti yapılmasının mümkün olmadığını, bu konuda çalışmaların sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 22:26:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?