3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kozan'a Hidroelektrik Santrali

Sabancı Holding ve Avusturyalı enerji devi Verbund ortaklığıyla faaliyetlerini sürdüren Enerjisa, Adana Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali'nin temelini, Bandırma Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali ve Kahramanmaraş Hacınınoğlu Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'yle eş zamanlı olarak attı.

Enerjisa CFO'su Özlenen Aydın, Adana'nın Kozan ilçesindeki törende yaptığı konuşmada, ekonomik krizin başgösterdiği böyle bir dönemde yatırımlara hız kesmeden devam etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Elektrik üretimi piyasasında lider kuruluş olma amacıyla 2 yıl önce başlattığmıız güçlü büyüme stratejimizi sürdürüyor, yenilenebilir enerji kaynakları olan su ve rüzgar kaynaklarına öncelik veriyoruz. Bunun en önemli göstergesi olarak da bugün temelini attığımız 3 hidroelektrik santralini örnek gösterebiliriz" dedi.

Bu yatırımın, sadece elektrik enerjisi üretim sektörüne değil, Seyhan ve Ceyhan'daki bölge yaşamına da ekonomik katkı sunacağının altını çizen Aydın, bundan gurur duyduklarını ifade etti. Özlenen Aydın, yaklaşık 400 milyon YTL civarında kaynak ayrılarak yapılacak Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali'nin, Adana bölgesinde yaratacağı işgücü potansiyeli açısından da çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz de, hidroelektrik santralinin inşasının 2, 2.5 yıl süreceğini ifade ederek, inşaatında 700 kişinin çalışacağı santral faaliyete geçtiğinde 50-60 kişiye istihdam sağlanacağını kaydetti.

Kozan'ın Henüzçakırı köyünde Seyhan Nehri üzerine kurulacak Kavşak Bendi Hidroelektrik Santrali, 2012'de faaliyete başlayacak. Santralin kurulu gücü 189 mgw, ortalama yıllık elektrik üretimi ise 741 gwh.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:39:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?