2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kozan'da Satranç Turnuvası yapıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde, Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği tarafından "Kozan Kaymakamlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ulusal Satranç Turnuvası" düzenlendi.

Organizasyona; Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kozan Yıldırım Spor Kulübü de destek verdi. Kaymakam İzzettin Sevgili, turnuvada yaptığı konuşmada, kendisinin de satrancı çok sevdiğini belirterek, "Bu oyunlar insanların hafızalarının yenilenmesini sağlar. Bu tür etkinlikler ne zaman düzenlenirse düzenlensin biz Kaymakamlık olarak destek olacağız" dedi.

UKD'ye dahil resmi turnuvalardan olan "Kozan Kaymakamlığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Ulusal Satranç Turnuvası"na; Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde 120 lisanslı sporcu katıldı. Turnuva sonunda Minikler kategorisinde Akif Kütük, Yıldızlar kategorisinde Cumali Binay, Gençler kategorisinde ise Alper Düzgün birinci oldu.

Ayrıca Minikler kategorisinde yarışan Alperen Sami Kandemir turnuvanın en centilmen sporcusu seçildi. Turnuvada dereceye girenlere madalya ve kupa verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 15:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?