4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan'da baz istasyonu eylemi

Adana’nın Kozan ilçesinde mahalle arasına kurulacak olan baz istasyonunu istemeyen mahalle sakinleri ve öğrenciler eylem yaptı.

Grubun sözcülüğünü yapan veteriner hekim İsa Kuşçu yerleşim yerleri dışında kurulması gereken baz istasyonlarının mahalle aralarında, apartman tepelerine konulmasını protesto ettiklerini, direk halk sağlığını ve çok ileriki nesilleri ilgilendirdiğinden bu eylemi yaptıklarını söyledi.

Kuşçu; “Bir lise bir ilköğretim okulu ve bir kreş olmak üzere toplam üç eğitim kurumu ve yaklaşık beş bin nüfusun bulunduğu bölgenin ortasına baz istasyonu kurulmasını kınamak ve insan sağlığına son derece zararlı olan bu yanlış uygulamaya bir an önce son verilmesi amacıyla sesimizi buradan yetkili makamlara duyurmak için bugün burada toplandık. Bizim yetkililerden tek isteğimiz insan sağlığına son derece zararlı olan, özellikle ileriki nesillerde ortaya çıkması muhtemel görülebilecek sağlık problemlerini önlemek amacıyla şehir merkezine kurulmuş olan bu istasyonun, bu bölgeden alınarak insan sağlığına zarar vermeyecek mesafede uzaklığa taşınmasını istiyoruz. Bu isteğimiz sadece Kozan için değil tüm Türkiye için geçerlidir. Bizim amacımız teknolojiye karşı çıkmak değildir. İnsan için teknoloji kesinlikle gereklidir ancak bu teknoloji yerinde, zamanında ve özellikle insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde olmalıdır” dedi.

Çocukların ‘Bizde Sizin Yaşınıza Gelmek İstiyoruz’ yazılı pankartlarla katıldığı eylemde, baz istasyonlarının insan üzerindeki olumsuz etkilerine ve yerleşim merkezine uzak bölgelerde faaliyet göstermesi gerektiğine vurgu yapıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?