4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan'da satranç turnuvası başladı

Kozan Belediyesi'nin ilk kez düzenlediği Gençlik ve Kurtuluş Bayramı Satranç Turnuvası, Kozan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı’nda başladı.

Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde 30’ar sporcunun katıldığı; toplam 120 sporcunun İsviçre Sistemi ile 7 tur üzerinden yapılan turnuva üç gün devam edecek.

Turnuvanı açılış konuşmasını yapan Türkiye Satranç Federasyonu Kozan Temsilcisi ve Turnuvanın Başhakemi Halil Akyürek, “Kozan Belediyesi ilk kez kurtuluş ve gençlik bayramını birleştirerek geleneksel olmak üzere 1. Kozan Gençlik ve Kurtuluş Bayramı Satranç Festivalini başlatmıştır. Belediye Başkanımız Kazım Özgan’a tüm Kozanlılar adına teşekkür ediyoruz. Bizleri bugün burada yalnız bırakmayan siz değerli satranç severlere teşekkür ediyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Kazım Özgan da konuşmasında, “Sporun her alanında olduğu gibi teşvik ve desteklerimiz devam edecektir” diye konuştu.

Kozan Belediyesi tarafından organize edilen turnuvanın açılışına, Kozan Kaymakamı İzzetin Sevgili, Cumhuriyet Başsavcısı İlker Çetin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Canbolat, AK Parti İlçe Başkanı Zeki Ak da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 15:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?