4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kozan'ı güzelleştiren projelere ödül

Türkiye'de 26 belediyenin proje ve uygulamalarıyla katıldığı “Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nın 2008 yılı sonuçları belirlendi. Kozan Kalesi Çevre Düzenlemesi”, “Yaverin Konağı (Butik Otel) Restorasyonu” ve “Aşağı Çarşı, Yukarı Çarşı ve Hoşkadem Cami Meydan Düzenlemesi” uygulamalarından dolayı Kozan Belediyesi, “Proje” dalında ödüle layık görüldü.

Türkiye Kentler Birliği Encümeni’nin incelemeleri sonucunda, üye belediyelerin kültürel miras ile tarihi kent dokularını koruma-yaşatma amaçlı toplam 43 proje ve uygulamayla aday oldukları yarışmada “Proje Ödülleri” Altındağ, Kozan, Konak, Odunpazarı ve Tokat Belediyelerine, “Uygulama Ödülleri” Antalya Büyükşehir, Selçuklu, Çanakkale, Kuşadası ve Ödemiş belediyelerine verilmesine karar verildi.

Bu yıl ilk kez verilen “Süreklilik Ödülleri”ne, kentlerindeki kültürel mirası korumak-yaşatmak için yaptıkları istikrarlı çalışmalar ve yarışmaya düzenli olarak katılarak aldıkları ödüllerle Gaziantep Büyükşehir, Osmangazi ve Tarsus Belediyeleri uygun görüldü. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları ise “Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü”nü kazandı.

Ödüller, 22-24 Mayıs 2009 tarihlerinde TKB Beşiktaş Buluşması sırasında, yarışmaya katılan bütün projelerin yer alacağı sergi ve ödül töreniyle sahiplerine sunulacak.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüle layık görülmelerinin kendilerini fazlasıyla mutlu ettiğini ve doğru yolda olduklarının gösterdiğini ifade ederek, "İçerisinde birçok medeniyetin izlerini taşıyan Kozan’ın tarihi ve kültürel değerlerini tekrar gün yüzüne çıkarmak ve gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla bu yöndeki çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 13:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?