3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kozan'ın İsveçli konukları

Kozan Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği'nin davetlisi olarak "Kültür Gelişim Projesi" kapsamında Adana'nın Kozan ilçesine gelen 10 kişilik İsveç heyeti, bölgede çeşitli incelemelerde bulundu.

Bölgeyi tanımak ve çeşitli araştırmalarda bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen ekip, Yaver'in Konağı ve evlerde misafir olarak ağırlandı. Saimbeyli Kiraz Festivali'ne katılan, Tufanbeyli ve Feke'de de incelemelerde bulunan ekibe, Kozan Meslek Edindirme Kursu bahçesinde sıkma, kısır ve ayran ikramında bulunuldu.

İsveçli heyetin, Kozanlıların sıcak ilgisinden oldukça memnun oldukları gözlenirken, heyet, Kozmek bahçesinde davul-zurna eşliğinde eğlendi.

İsveçli eğitimci Helena Ehrstranol, görevli oldukları okulun halka açık ve her kesimden insanların kültür ve sanat dersi aldığı bir okul olduğunu belirtti. Kozan Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği Başkanı Hanifi Atlı'nın davetlisi olarak ilçeye geldiklerini anlatan Ehrstranol, şöyle devam etti:

"Geldiğimiz Kozan'da kalpten bir misafirperverlikle karşılaştık. Bunu insanların gözünde görebildik. Yine burada Türk insanına güvenebileceğimizi gördüm. Mesela; Paris'te veya bir köyünde çantamı bir yere bırakamam, ama burada gönül rahatlığı ile bırakabilirim. Bu güveni de burada görüyorum. Projenin Türkiye ayağında Türkiye'den bu kadar genç kızın yer alması bizi oldukça mutlu etti. Kızların bu kadar girişimci olduğunu burada gördük. Biz soğuk memleketten geliyoruz. Gelmeden önce havanın sıcak olduğu konusunda uyarmışlardı. Sıcaklık Kozan insanının samimiyetiyle birleşince daha güzel bir gün geçiriyoruz. Hanifi Bey'e çok teşekkür ediyorum. İki küçük yerleşim merkezi arasındaki köprüyü bu proje ile sağladık."
Ehrstranol, Kozan Meslek Edindirme Kursu kursiyerlerine İsveç'te yapılabilecek ortak bir proje teklifinde de bulundu.

Kozan Bilim ve Sanat Gönüllüleri Derneği Başkanı Hanifi Atlı ise, araştırma amacıyla gelen grubun daha önceleri büyük metropollerde incelemelerde bulunduğunu, ilk kez Anadolu'nun kasabalarına açıldıklarını belirtti. Atlı, bu ziyaretin Kozan ve çevresinin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu ifade ederek; kendilerine destek veren Belediye Başkanı Kazım Özgan'a da teşekkür etti.

Heyet, daha sonra Hoşkadem Camisi ve Kozan merkezinde gezi ve incelemelerde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 13:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?