3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kredi kartı fareleri kapana takıldı!

Adana'da, vatandaşların kredi kartı bilgilerini çalarak kopyalayan çete üyesi 6 kişi yakalandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, interaktif banka dolandırıcılığı yapan bir çeteye yönelik operasyon başlattı.

Adana'nın yanı sıra Ankara ve Antalya illerinde de eş zamanlı olarak geçekleştirilen operasyonda, banka ve kredi kartlarını kopyalayarak çok sayıda banka hesap sahibini dolandıran bir çete çökertildi.

Operasyonda Y.U., M.S., İ.Ç., M.K., Ü.B. ve T.T. adlı şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Y.U., M.S. ve İ.Ç. adlı şahısların 2006 yılında aynı suçtan yakalanarak cezaevine girdiği öğrenildi.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda; 79 adet kopyalanmış banka ve kredi kartı, 3 adet minimod 123 encoder (kart kopyalama) cihazı, 1 adet MSR 206 encoder cihazı, 1 adet kopyalama aparatı, 6 adet ATM kart yuvası, 2 adet skimmer (karta bilgi yükleme cihazı), 1 adet çanta içi kamera düzeneği, 4 adet değişik bankalara ait POS cihazı, 3 adet şifrematik, 1 adet bankamatik için düzenlenmiş levha, 2 adet ATM kabinlerine monte edilmek üzere hazırlanmış dijital kamera sistemi, 3 adet PC kasası, 2 adet laptop, 1 adet hard disk, 2 adet flash disk, 28 adet CD, 1 adet bilgisayar disketi, 6 adet kredi kartı ve 1 adet banka hesap cüzdanı ele geçirildi.

ÇETENİN KULLANDIĞI YÖNTEMLER
Şahısların bazı iş yerleri ile halkın yoğun olarak kullandığı ATM'lere cihaz yerleştirdikten sonra vatandaşların kredi kartlarındaki bilgileri ve şifreyi kaydettikleri, daha sonra da bu bilgilerle kopya kredi kartı yapıp kullandıkları tespit edildi. Yetkililer, kaç vatandaşın kartının kopyalandığı ve ne kadarlık dolandırıcılık yapıldığı konusunda çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Gözaltına alınan şahısların, yapılan tahkikatın ardından "Banka kartlarını kötüye kullanmak ve interaktif banka dolandırıcılığı" suçlarından adliyeye sevk edildiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2008 Cuma 19:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan göktaş IP: 88.227.159.xxx Tarih : 8.11.2008 12:58:14

böyle hırsızlara özel arabistan kanunu lazım ellerını kesıp veya alnına hırsızdır yazısı yazılacak yalnız yazılan yazı ömur boyu gecmemesı lazım cunku sokaga cıkamaz hale gelsınler ama bızdekı yasa 1sene sonra AF CIKAR ONLARDA YARIDA KALAN İŞİNİ DEVAM EDER