4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kredi kartı fareleri yakalandı

KOPYA KREDİ KARTI FARELERİ YAKALANDI

Adana'da banka müşterilerinden elde ettikleri kart bilgileriyle kopya kredi kartı çıkartıp ATM'lerden para çekmeye hazırlanan 5 kişilik kredi kartı çetesi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, yapılan istihbarat çalışmalarında, Hasan İlker Y. (30) ile Mehmet Ali K.'nın (50), internet bankacılığı yapan çok sayıda kişinin elde ettikleri kart bilgileriyle kopya kart üretimi yaptıkları ihbarı geldi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri yaptığı araştırma sonucunda söz konusu kişilerin Adana ve Mersin'e para çekeceğini belirledi. Bunun üzerine zanlıları yakın takibe alan polis, Adana ve Mersin'de

gerçekleştirdiği operasyonda ATM'den para çekmek isteyen Hasan İlker Y., Mehmet Ali K., Ahmet U. (47), İsmail E. (42) ve Yılmaz T.'yi (37) yakaladı. Şahısların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramada 9 adet kopyalanmış kart, 480 adet kopyalanmaya hazırlanmış kartlar, kart kullanmada kullanılan filmler, 1 adet kartuş, 1 adet dizüstü bilgisayar ve 10 gram esrar bulundu.

KOPYA KREDİ KARTI FARELERİ YAKALANDI
KOPYA KREDİ KARTI FARELERİ YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 09:58:02
Güncelleme :31 Aralık 2009 Perşembe 11:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?