29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kredi kartına 12 taksitle kiralık imam

Adana'da cenaze malzemeleri satan bir iş yeri, Kur'an-ı Kerim okutmak isteyen cenaze yakınlarına kredi kartına 12 ay taksitle 100 YTL'ye imam kiralıyor.

 
Hayatımızın her alanına giren kredi kartıyla artık imam kiralamak mümkün. Adana'da cenaze malzemeleri satan ve sahibi kadın olan Talay Cenaze Malzemeleri adlı iş yeri, kredi kartıyla 12 ay taksitle cenaze malzemeleri satıyor. "İmam Hoca 12 Taksit" yazısı asılan iş yeri, cenaze malzemelerinin yanı sıra cenaze sırasında ve cenazenin 3, 7 ve 40. günlerinde Kur'an-ı Kerim okuması için imam da kiralıyor. İş yeri ayrıca, 100 YTL'ye kiraladığı imam için diğer malzemelerde olduğu gibi kredi kartına 12 ay taksit
seçeneği sunuyor.

 
İş yeri sahibi 2 çocuk annesi Cemile Talay, cenaze malzemeleri satarak geçimini sağladığını söyledi. Yaptığı işten dolayı eleştirilerin yanı sıra taktir de aldığını belirten Talay, "15 yıl önce Antalya'da cenaze malzemeleri satan bir dükkan görünce aynı iş yerini Adana'da açmaya karar verdim. 2 yıl önce cenaze malzemeleri satan iş yerimi açtım. Şimdi benim geçim kaynağım oldu. Çocuklarımın rızkını buradan çıkartıyorum" dedi.


Türkiye'de bu işi yapan tek kadın esnaf olduğuna dikkat çeken Talay, "Cenaze nakil aracı kiralama, defin işlemleri, yıkama, hoca temin etme, tabut, ceset torbası, kefen, battaniye, naylon, çarşaf, kına, bahur, gülsuyu, pamuk, mezarlık yapımı ve Kur'an-ı Kerim okunması gibi işleri yürütüyoruz. Ayrıca cenaze sahiplerine '3, 7 ve 40 yemeği' organizasyonu hizmeti de veriyoruz" diye konuştu.

 
Bütün bu işlemlerin hepsini 500 YTL'ye yaptıklarını, ayrıca fakir vatandaşları kötü günlerinde düşündüklerini belirten Talay, şunları söyledi:
"Vatandaşların bu acılı günlerinde yanlarında olmak için kredi kartına 12 ay taksit dönemi başlattık. Ayrıca imam ve hoca hizmetini de aynı şekilde veriyoruz. Kur'an okuması için kiralanan imamın ücreti 100 YTL. Ancak bu parayı veremeyen vatandaşlar olabiliyor. Bu nedenle kredi kartına 12 ay taksit başlattık. Ayrıca kredi kartı olmayanlara da daha sonra ödemeleri koşuluyla bu hizmeti veriyoruz. Yeter ki vatandaşların bu zor gününde işleri görülsün."


Talay, cenazesi olan vatandaşların bütün işlerini tek elden yaptıklarını vurgulayarak, 12 parça kefenin 80 YTL, tabutun büyüklüğüne göre 100 ile 130 YTL arasında değiştiğini, battaniyenin 20 YTL olduğunu sözlerine ekledi.

 

İha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 13:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?