3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kredi kartını haciz gelince öğrendi!

Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Doğan, dayısının oğlunun kendi adına çıkarttığı sahte kimlikle aldığı kredi kartları yüzünden icralık oldu.

12 bin YTL'lik kredi kartı borcu için evine haciz gelen Doğan'ın şikayeti üzerine yakalanan zanlının üzerinden, bir başka isme düzenlenmiş kimlik çıktı.

İddiaya göre, hastanede temizlik işçisi olarak çalışan Mehmet Doğan'ın (47) dayısının oğlu M.T., 2005 yılında Adana'daki bir muhtarlıktan Doğan'ın kimlik bilgilerini alıp, sahte kimlik çıkarttı. Bu kimlikle bankalara başvuran M.T., 3 bankadan kredi kartı alarak bunlarla harcama yaptı. Ödenmeyen borçlar birikti ve 12 bin YTL'ye ulaştı.

Adına kredi kartları çıkartıldığını 12 bin YTL borç için haciz gelince öğrenen Mehmet Doğan, hastanede çalışırken postacının kendisine bir evrak teslim ettiğini, evrakı açtığında 12 bin YTL'lik borç için haciz işlemi başlatıldığını öğrendiğini belirterek, "Borcu görünce şok oldum. Benim 3 tane kredi kartım varmış. Bu kartların her birine 4 bin YTL olmak üzere 12 bin YTL borcum varmış. Ben hayatımda kredi kartı kullanmadım. Kullanmasını da bilmem. Ama kredi kartı kullanmadan evime haciz geldi. Bütün tarlam, takımım hacze gidecekti" dedi.

Bunun üzerine araştırma yapmaya başladığını ve adına sahte kimlik çıkarıldığını öğrendiğini belirten Doğan, şunları söyledi:

"Haciz işlemlerinden sonra kredi kartları Adana'dan alındığı için Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundum. Bu takip sonucunda, Adana'da bir mahalleden benim kimlik bilgilerimin alınarak, anne ve baba isimleri değiştirilmek suretiyle adıma sahte kimlik çıkarıldığını öğrendim. Sahte kimlik kartını düzenleyen şahsın da Şanlıurfa'dan Adana'ya taşınan dayımın oğlu M.T. olduğunu öğrendik. M.T., sahte kimliği çıkarttıktan sonra 3 bankadan kredi kartı almış ve harcamalarda bulunmuş."

Dayısının oğlu M.T.'nin, polisin takibi sonucu yakalanarak gözaltına alındığını belirten Doğan, "Yakalandığında üzerinde Erdal Selçuk ismine düzenlenmiş sahte bir kimlik varmış. Adam alışmış sahte kimlik düzenleyip insanları mağdur etmeye. Neyse ki çabuk yakalandı. Yoksa ben bu kadar parayı nereden bulup öderdim. Tarlam, evim elimden gidecekti" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 11:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?