4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Kuaförlerden saç şov

ÇÜ’DE SAÇ ŞOV

Çukurova Üniversitesi Adana Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen uygulamalı kuaförlük eğitiminde, Adanalı deneyimli kuaförler saç şov yaptı.

ÇÜ Saç Bölümü ve Güzellik Hizmetleri Bölümü, Framesi Kozmetik Teknik Müdürü Ahmet Özkeçeli ve Adanalı kuaförler, öğrencilere ve kendi meslektaşlarına uygulamalı kuaförlük eğitimi verdi.

ÇÜ AMESYO Konferans Salonu’ndaki etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kuaförler ve Manikürcüler Odası Başkan adayı Hacı Emin Ünal, 38 yıldır bu mesleğin içinde olduğunu mevcut oda başkanının genç kuaförleri eğitme açısından yeterli hizmet vermediğini savundu. Ünal, oda başkanı seçilmesi halinde bu eğitimlerin sık aralıklarla tekrarlanacağının sözünü verdi.

Framesi Kozmetik Teknik Müdürü Ahmet Özkeçeli, firma hakkında bilgiler verdi. Framesi ürünlerinin tamamen doğadaki maddelerden elde edildiğini ifade eden Özkeçeli, bu ürünlerin yenmesinde dahi sakınca olmadığını iddia etti.

ÇÜ Saç Bölümü ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Koordinatörü Zuhal Sultan Akbaba, katılımcıları kepek konusunda bilgilendirdi. Kepeğin çeşitli nedenlerden meydana geldiğini anlatan Akbaba, düzenli beslenmeyle ve saçları temiz tutarak bu sorunun önüne geçilebileceğini kaydetti. Bazı konularda da uyarılarda bulunan Akbaba, “Şampuanın çok köpürtülmesiyle saçların daha iyi temizlendiği sanılır. Bu oldukça yanlış bilgidir. Çok köpük saçı ve saç derisini kurutur. Nemi azalmış saç derisinde de kepek çok sık görülür. Ayrıca, şampuanı kullandığımızdan sonra saçımızı iyice durulamalıyız. Bunun yanında saçımızda kullandığımız kozmetik ürünlerini de mutlaka temizlemeliyiz. Saçta kalan şampuan ve diğer çeşitli kozmetik ürünleri tortu oluşturur ve kepeğe neden olur” diye konuştu.

Konuşmaların ardından uygulamalı eğitime geçildi. Aynı zamanda renklendirme teknik uzmanı da olan Ahmet Özkeçeli, eğitime gelenlere saç boyama konusundaki ince detayları birebir uygulayarak anlattı.

Daha sonra Adana’nın deneyimli kuaförlerinden Mustafa Yüksel, Ramazan Çulha ve Gökhan Göktaş saç kesimi ve topuz şovu yaptı.

Saç şovu çok sayıda lise ve meslek yüksek okulu öğrencisi izledi..

ÇÜ’DE SAÇ ŞOV
ÇÜ’DE SAÇ ŞOV
ÇÜ’DE SAÇ ŞOV
ÇÜ’DE SAÇ ŞOV
İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2009 Çarşamba 14:44:05
Güncelleme :11 Kasım 2009 Çarşamba 14:52:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
R.Ç RAMAZAN ÇULHA KUAFÖR IP: 95.70.229.xxx Tarih : 20.11.2009 11:37:32

BÜTÜN KUAFÖRLERİN BÖYLE ŞOVLARA KATILMASINA VE EGİTİM ALMASINDA HERZAMAN FAYDASI VARDIR BEN KUAFÖR RAMAZAN ÇULHA HER ZAMAN BÜTÜN ŞOVLARA KATILDIM FAYDASINI ÇOK GÖRDÜM MESLEKTAŞLARIMA KATILMASI İÇİN ADANA MANİKÜRCÜLER VE KUAFÖRLER ADAYI OLAN HACI  EMİN ÜNAL BAŞKAN ADAYINA ULAŞMALARINDA KENDİLERİNE YARDIMCI OLACIGINDAN İNANIYORUM HERKESE TEŞEKÜR EDİYORUM KUAFÖR ALAMİRA ALİ TLF 05413060930 NO DAN ULAŞA BİLİRSİNİZ