2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Küçük Bahar'ın okuma azmi

Adana'da ilköğretim öğrencisi 8 yaşındaki Bahar Olgun, iki odalı evlerinde yer olmadığı için sokakta hem oynuyor hem ders çalışıyor.

Gülbahçesİ Mahallesi'nde oturan Mehmet Şirin Olgun (50) ve Adile Olgun (35) çiftinin 8 çocuğundan tek okula giden 2. sınıf öğrencisi Bahar Olgun'un okuma azmi görenleri şaşırtıyor.

Babasının inşaatlarda çalışarak yaptırdığı tek katlı 2 odalı gecekonduda ders çalışacak ortam olmadığı için sokakta ders çalışmak zorunda kalan Bahar, hem arkadaşlarıyla oyun oynuyor hem de ders kitabını elinden düşürmüyor.

Maddi durumları iyi olmadığı için güç şartlarda eğitimini sürdürdüğünü söyleyen Bahar, "Evimiz 2 odalı olduğu için çoğu zaman ders çalışmakta zorlanıyorum. Güneşli havalarda sokakta ders çalışıyorum. Yağmurlu günlerde ise arkadaşlarımın evine gidiyorum. Sokakta hem öğretmenlerimin verdiği ödevi yapıyor hem de oyun oynuyorum. Bunu yaparken bazı arkadaşlarım dalga geçiyor ama okumayı çok sevdiğim için aldırmıyorum" dedi.

Okuyup ailesini sefaletten kurtaracağını söyleyen Bahar, "Babamın kazancı yetmiyor. Çoğu zaman karnımız aç yatıyoruz. Babamın ne sağlık sigortası var ne de başka bir şeyi. Hasta olmamak için Allah'a dua ediyoruz" diye konuştu.

Orgeneral Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu Müdürü Bahri Bahadır ise, Bahar Olgun'un çok çalışkan bir öğrenci olduğunu belirterek, Bahar'ın geleceğinin parlak olduğunu ifade etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2008 Çarşamba 10:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaya candan IP: 194.27.161.xxx Tarih : 20.02.2008 13:00:25

İŞTE BAHRİ BAHADIR FARKI. GERÇEKTEN ÇOK MÜHİM ATILIMLAR GERÇEKLEŞTRİYOR. MİLLETİMİZİN BÖYLE İDARECİLERE ŞİDDETLE İHTİYACI VAR. TEBRİKLER BAHRİ BAHADIR...