30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Küçük Berfin'den büyük başarı

ADANALI 9 yaşındaki Berfin Serin, UNICEF’in düzenlediği 7’nci Uluslararası Çocuk Resimleri Yarışması’nda dünya birincisi oldu.

Özel Başkent Okulları İlköğretim Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Berfin Serin, Japonya’nın Tokyo Kentinde düzenlenen yarışmaya doğayı koruma ve küresel ısınmayı anlattığı pastel boya resmi ile katıldı. Serin, kendi kategorisinde 48 ülkeden 11 bin 328 kişi arasından dünya birincisi seçildi. Resminde evlerinin balkonunda oturan bir kız çocuğu ile birlikte doğa güzelliklerini ön plana çıkardığını söyleyen Berfin Serin, “Öğretmenimin teşvikiyle girdiğim yarışmada birinci olmak beni çok sevindirdi. Aldığım ödül beni daha çok çalışmaya sevk etti. Resimde başarılı olunca zaten iyi olan derslerim, daha iyi seviyeye geldi” dedi. Serin’e, UNICEF’in gönderdiği birincilik sertifikası okulda düzenlenen törenle öğretmeni ve okul yönetimi tarafından verildi.

Küçük öğrencinin resim öğretmeni Hafize Ersoy, yetiştirdiği öğrencilerinin daha önce de farklı yarışmalarda 8 dünya birinciliği olduğunu söyledi. Berfin’in resim konusunda çok yetenekli olduğunu bildiren Ersoy, “Öğrencilerimi okula başladıkları andan itibaren resimdeki belli sanat kriterlerini öğreterek, çalıştırmaya başlıyorum. Belli bir süre çocuklara pastel boya ile resim yaptırıp daha sonra sulu boya ve yağlı boya çalışmasına yönlendiriyorum. Berfin de resimleri belli kriterlere göre çizip, çok güzel resimler ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Ersoy, yetiştirdiği öğrencilerinin geçen yıllarda farklı dallarda resim yarışmalarına girip, 8 dünya birinciliği, bir dünya ikinciliği ve üçüncülüğü elde ettiklerini sözlerine ekledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2007 Salı 13:28:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?