4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Küçük çocuktan Başbakan'a kebap

Adana'da tüp patlaması sonucu yanarak yaralanan 9 yaşındaki İbrahim Yıldırım, kendisine sahip çıkarak tedavisini sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Adana kebabı gönderdi.

6 Nisan 2008'de bir dükkanda tüp patlaması sonucu çıkan yangında yaralanan ve ilk tedavisi için götürüldüğü tıp merkezinde sevk ücreti ödenmediği için acılar içinde kıvranan 9 yaşındaki İbrahim'in içler acısı halini televizyon ve gazetelerden gören Başbakan Erdoğan, verdiği talimatla küçük çocuğun tedavisinin yapılmasını sağladı.
Bu arada, Kaymakamlık yetkililerine verilen talimat üzerine İbrahim'in kebap ustası olan babasına da iş bulundu. Ayrıca 10 gün önce kaymakamlık yetkilileri İbrahim'e kışlık yeni kıyafetler getirdi.

Adana'ya geldiğinde valilikte İbrahim ile görüşen ve sohbet sırasında küçük İbrahim'in Fenerbahçeli olduğunu öğrenen Başbakan Erdoğan, bir hafta önce de İbrahim'e Fenerbahçe forması gönderdi. Başbakanın forma göndermesine çok sevinen İbrahim, babasının çalıştığı işyerine giderek birlikte Adana kebabı hazırladı. Babasıyla birlikte pişirdikleri Adana kebabını yine birlikte özel paket yapan İbrahim, kargo aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a gönderdi.

İbrahim'in babası Mehmet Yıldırım, "Başbakanımıza İbrahim'le birlikte kebap hazırlayıp gönderiyoruz. Afiyetle yesin" derken İbrahim de "Bana forma gönderdiği için ona çok teşekkür ediyorum. Ben de ona kebap gönderiyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 10:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?