2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Küçük Duran yardım bekliyor

Adana'nın Ceyhan ilçesinde hidrosefali hastası 5 yaşındaki Duran Keser, tedavi olabilmek için kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.

Ceyhan'ın Şahin Özbilen Mahallesi'nde gecekonduda yaşayan Leyla ve Salih Keser çifti, 5 yaşındaki çocukları Duran geçen yıl baygınlık geçirince hastaneye kaldırdı. Yapılan müdahalenin ardından minik Duran'ın kafasının büyüdüğü fark edildi. Çukurova Üniversitesi Balcalı Tıp Fakültesi'ne sevk edilen küçük çocuğa hidrosefali teşhisi konuldu.

Yeşil kartları olmasına rağmen maddi imkansızlılar sebebiyle çocuklarını ameliyat ettiremeyen aile, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. Küçük bir gecekonduda yaşamaya çalıştıklarını belirten anne Leyla Keser, "Oğlumun tedavi edilmesi için gerekli maddi imkanımız yok. Bir odada yatıp kalkıyoruz. Eşim de ayağından sakat, bu durumda çocuğumuzu ameliyat ettiremiyoruz" dedi.

Baba Salih Keser ise, "Ben sakatım, ayakkabı boyacılığı yaparak 5 nüfusu geçindirmeye çalışıyorum. Devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım bekliyoruz" diye konuştu.

5 yaşındaki hidrosefali hastası Duran, ameliyat olup iyileştikten sonra öğretmen olmak istediğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 14:36:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?