4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Küçük Ece'nin tedavisi sürüyor

PİTBULL'UN KÜÇÜK ECE'YE SALDIRISI

Adana'da, Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 9 yaşındaki Ece Erboğa'nın yüz felci geçirdiği bildirildi. Ece'nin sol gözünü kapatamadığını ve dudağının bir kısmını oynatamadığını belirten Prof. Dr. Mete Kıroğlu, "Eğer elektriksel testte bir uyarılma olmazsa, yüzünü açmak zorunda kalacağız" dedi.

Yamaçlı Mahallesi 605. Sokak'ta 2 Kasım 2009 günü akşam evine giderken sokakta başıboş dolaşan Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Ece Erboğa, 18 gündür Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü'nde tedavi görüyor. Hayati tehlikeyi atlatan küçük Ece'nin yüzünde iz kalmaması için de bir dizi tedavi uygulanıyor.

Yüz felci geçirdiği için Ece Erboğa'nın sol gözü kapanmıyor, his kaybı olduğu için dudağının sol tarafını hareket ettiremiyor ama o yine de arkadaşlarının ziyareti ve yakınlarının verdiği moral ile etrafa gülücükler saçıyor. Küçük Ece'nin, kendisini yatağa bağlayan ve okula gidememesine sebep olan olayı anlatırken bile yüzünden gülümseme eksik olmuyor.

Putbull tarafından ısırılmadan önce köpekleri çok sevdiğini ama artık köpekleri hiç sevmediğini söyleyen Ece, olay anını ve duygularını şöyle anlattı: "Arkadaşlarla okuldan dönüyorduk. Birden bire yola bırakılmış köpek gördük. Tek başınaydı. Arkadaşlar korkup kaçtı. Ben de kaçarken düştüm. Köpek de yanıma geldi üstüme saldırdı. Bu köpekler tek başlarına bırakılmasın istiyorum. Hatta hiç kimseye verilmesin istiyorum. Bunlar bir yerde toplansın, insanların ve bilhassa çocukların olmadığı bir yerde kalsın.

Pitbull köpek sahipleri köpeklerini hemen teslim etsinler. Ama sokağa değil, yetkililere versinler."

18 günden bu yana en çok okulunu özlediğini belirten Ece, "Arkadaşlarım okula giderken ben burada hastanede yatmak zorunda kaldım. Okulumu ve arkadaşlarımı çok özlüyorum. Onlar benim yanıma geliyor ama geri gidiyorlar. Hastaneden çıkınca hemen okuluma gideceğim" diye konuştu.

Anne Çiğdem Erboğa (42) ise 18 gündür çok kötü günler geçirdiklerini ifade ederek, "Çok kötü günler geçirdik. Hala da kötü günler geçiriyoruz. Pitbullar ve bu tür hayvanların serbest bırakılmamasını istiyoruz. Bu konuda gerekenlerin yapılmasını istiyorum. Köpeğin sahipleri gözaltına alındı fakat daha sonra mahkeme gününe kadar serbest bırakıldılar. Görsünler, vicdanları rahat mı, onu merak ediyorum. Çok üzgünüm. Yani çocuğun bu halde olmasının telafisi yok" diyerek duygulu anlar yaşadı.

Ece'nin doktoru Ç.Ü. Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Kıroğlu da Ece ile ilgili büyük bir tatışmalı durumun söz konusu olduğunu, köpeğin ısırdığı bölgede yüz sinirinin zedelenmiş olma ihtimalinin olduğunu söyledi. Prof. Dr. Kıroğlu, Ece'nin yüz sinirlerinin zedelenmiş olabileceği gibi sadece çekilip gerilme de olabileceğini belirterek, "Köpek, bölgeyi tutup çektiği anda, yüz siniri tıpkı bir ipin gerilip gevşetilmesi gibi zarar görmüş olabilir. Eğer bu

gevşemeye bağlı bir yüz felci ise Ece'nin yüzünü ameliyat ile açmak istemiyoruz. Zaten ilk geldiğinde çok enfekteydi, hiç açmak istemezdik. Şu an enfeksiyon toparladı. Kaygımız, yüz siniri kopmuş mu, kopmamış mı? Bunu anlamak için elektriksel olarak uyarılarla, yüzün kasılmasını sağlamaya çalışıyoruz ama şu ana kadarki verilerimiz, bunu net olarak ortaya koyacak durumda değil. Bir hafta sonra yeniden elektriksel test yapacağız. Elektriksel testte de eğer bir uyarılma olmazsa, yüzünü açmak zorunda kalacağız.

Ameliyatla tüm yüz sinirlerini serbestleştirmemiz gerekiyor. Eğer bir kopma varsa dikmemiz gerekiyor. Umarım bu ameliyata gerek kalmaz ve bir hafta sonra yapacağımız testlerde sinirin işlediğini görürüz" diye konuştu.

Ece'nin şu anda sol gözünü tam olarak kapatamadığını ve dudağının bir kısmını his kaybı sebebiyle hareket ettiremediğini vurgulayan Prof. Dr. Kıroğlu, "Tam bir yüz felci hali var. Bir genç kız için kabul edilebilir bir durum değil. Mutlaka bunun için bir çözüm yoluna gitmemiz gerekiyor. Ama dediğim gibi durumun tam olarak ne olduğunu görmemiz gerekiyor" dedi.

Bu arada, Ece'yi ısıran köpeği sattığını belirten Halil İ.T.'nin (18) serbest bırakılmasından sonra 14 yaşında bir çocuğun köpeğin sahibi diye gözaltına alındığı, onun da yaşı küçük olduğu için serbest bırakıldığı bildirildi.

PİTBULL'UN KÜÇÜK ECE'YE SALDIRISI
PİTBULL'UN KÜÇÜK ECE'YE SALDIRISI
PİTBULL'UN KÜÇÜK ECE'YE SALDIRISI
PİTBULL'UN KÜÇÜK ECE'YE SALDIRISI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 11:20:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 12:59:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?