29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Küçük kızın korkunç sonu

ADANA’da 6 yaşındaki kuzeni ile birlikte babasına ait kapalı kamyonette oynarken eline geçen kibritle aracı tutuşturan 4 yaşındaki Reyhan Eken, alevlerden kaçmak için geçtiği arka taraftaki bagajda yanarak can verdi.

Birlikte oynadığı kuzeni Kenan Eken ise, kapıyı açıp araçtan çıkarak kurtulmayı başardı.

Minik Reyhan ile amcasının oğlu Kenan Eken, Reyhan’ın babası 45 yaşındaki Metin Eken’e ait olan, evlerinin önünde park halindeki Fiat Doblo marka kamyonete girerek oynamaya başladı.

İddiaya göre Reyhan Eken, araçta bulduğu kibriti yakınca koltuğu tutuşturdu. Minik Reyhan bağırıp alevlerden kendini korumaya çalışırken, ön koltukta oturan kuzeni Metin, kapıyı açıp dışarıya çıkmayı başardı.

Reyhan ise büyüyen alevler arasında kalınca, arka koltukların üzerinden aracın bagaj kısmına geçti. Alevlerin sardığı kamyonette mahsur kalan minik kızın çığlıklarını duyan annesi 40 yaşındaki Bahriye Eken ile yakınları yardıma koştu ancak alev topuna dönen aracın kapılarını açamadı.

Kızının çığlıklar atarak ölümüne şahit olan anne Bahriye Eken sinir krizi geçirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin söndürdüğü kamyonet hurdaya döndü. Bagajından ise minik Reyhan’ın kömürleşmiş cesedi çıkarıldı.

BABA EŞİNİ TOKATLADI

Baygınlık geçiren anne Bahriye Eken, 112 acil sağlık ekiplerince iğneyle sakinleştirilmeye çalışıldı. Ölen kızın yakınlarının yaşadığı acı ve gözyaşlarından etkilenen kadın polislerin de sessizce ağladığı görüldü. Sabah aracını park edip evden ayrılan, olay saatinde de tesadüfen eve gelen oto alım-satımcısı Metin Eken, sinir krizi geçiren eşi Bahriye'ye “Ne oldu?” diye sordu. Yakınlarından kızının öldüğü haberini baba Eken, eşini tokatlamaya başladı. Araya giren kadın polisler babayı engelledi.

Minik Reyhan’ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna konulurken, ona mezar olan kamyonetin Adana 5’inci İcra Mahkemesi’nce hacizli olduğu belirlendi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2007 Çarşamba 19:53:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?