3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Küçük Nurgül'ün işitme mutluluğu

Adana'da, doğuştan işitme engelli 1,5 yaşındaki Nurgül Kırkmaz, işitme cihazıyla ilk kez anne ve babasının sesini duydu.

Adana'da Galleria İş Merkezi'nde 10 ay önce açılan "Kulağım Olur musun İşitme Engellileri ve Ailelerine Yardım Derneği" tarafından 16 işitme engelliye işitme cihazı dağıtıldı.

Ancak 16 işitme engellinin arasından bulunan Hataylı Ayşe ile Tayfun Kırkmaz çiftinin 1.5 yaşındaki kızları Nurgül Kırkmaz, işitme cihazının takılmasıyla ilk kez anne ve babasının sesini duydu.

Baba Tayfun Kırkmaz, ilk çocuklarının işitme engelli olmasına çok üzüldüklerini belirterek, 1.5 yıldır hiç duymayan kızının gelişiminin de çok farklı olduğunu bu nedenle bir çok sorunla karşılaştıklarını söyledi.

Anne Ayşe Kırkmaz ise kızının kendilerini işitmemesinden dolayı anlaşmakta çok güçlük çektiklerini belirterek, "Bebeklerle anlaşmak çok zor. Onların dilinden anlamak zaman alıyor. Benim kızım işitme engelli doğunca bu daha da zor oldu. Kızımın artık işitme cihazıyla da olsa duyması beni çok mutlu etti" dedi.

Dernek Başkanı Hasan Çalıkuşu ise, böyle bir derneği kurmalarına; özellikle işitme engelli olan çocuklara gereken önemin verilmemesini göstererek, "Türkiye'de işitme engelliler belirli bir yaşa geldiği zaman önem kazanıyor. Halbuki çocukların gelişmesi için sesleri duyarak büyümesi gerekir. Bu nedenle dernek olarak işitme engelli olan çocukları bulup onların ailesine işitme cihazı temin ediyoruz. Ayrıca ailelere maddi yardım da yapıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2008 Pazar 11:39:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek konak IP: 78.172.184.xxx Tarih : 1.07.2008 13:19:51

nurgülün sevincini bende paylaşıyorum.onun adına sevindim.benimde 2 yaşında kızım var doğuştan işitme engelli ameliyat olması gerekiyormuş,maddi durumum yok yeşil kart çıkarttım ama onla olmuyo dediler