29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kuduz inek sahibini ısırdı

ADANA’nın Kozan İlçesi’ne bağlı Tepecikören Köyü’nde kuduz bir köpek tarafından ısırılan inek, sahibi 40 yaşındaki Hanife Uçan’ı ısırınca köy karantinaya alındı. Hanife Uçan hastaneye götürülerek tedaviye alınırken itlaf edilen ineğin yapılan tahlil sonuçlarında kuduz olduğu kesinleşti.

Tepecikören Köyü Çöbük Mahallesi’nde geçtiğimiz cuma günü sahipsiz bir köpek, çiftçi Ömer Uçan’ın ineğine saldırarak dudağından ısırdı. Cami çıkışında olaya tanık olan Uçan, ineğin yarasını temizleyerek kimseye bilgi vermedi. Ömer Uçan’ın eşi Hanife Uçan, ineğinin beslenmesinde problem olduğunu fark edip eliyle ot vermek istedi. Bu sırada inek tarafından elinden ısırılan Hanife Uçan, eşiyle birlikte hastaneye giderek aşı yaptırdı. Ömer Uçan’ın ihbarı üzerine köye gelen ilçe Tarım Müdürlüğü görevlileri, ineği itlaf edip, derin bir çukura gömdü. İneğin kesilen başı Adana’ya gönderildi. Yapılan tahlil sonucu ineğin kuduz olduğu anlaşılırken köy karantinaya alındı. Jandarma güvenlik önlemi alarak köye hayvan giriş-çıkışlarını engelledi.

Hanife Uçan’ın eşi çiftçi Ömer Uçan, “İneğimi geçen hafta bir köpek dudağından ısırdı. Ben de kuduz olma ihtimalini düşünmediğim için kimseye haber vermedim. İneğimiz önceki gün eşimin elini ısırdı. Hemen hastaneye götürerek aşısını yaptırdık. Eşim iyi ama İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ineği itlaf ederek gömdü. Laboratuara gönderilen kesik başında yapılan incelemede ise ineğimizin kuduz olduğu anlaşıldı” dedi.

Karantina altına alınan köyde jandarma önlem aldı. Çöbük Mahallesi Muhtarı Hasan Metik, kuduz vakası nedeniyle geçimini hayvancılıktan sağlayan köylülerin panik içinde olduklarını söyledi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2007 Perşembe 13:07:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?