3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kültür Merkezine tam not

Adana'nın merkez ilçe Seyhan Belediyesi'nde iktidar ve muhalefet partisi meclis üyeleri, kültür merkezi binasını gezerek tam not verdi.

Seyhan Belediyesi tarafından belediye hizmet binası yanında yaptırılan kültür merkezini gezen meclis üyeleri, incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Azim Öztürk, meclis toplantısı sonrası birlikte gezdiği meclis üyelerine, kültür merkezi hakkında bilgi verdi.

Öztürk, iktidar ve muhalefet meclis üyelerinin desteğiyle kültür merkezinin yapılması kararının alındığını hatırlatarak, "Bizler geçiciyiz, eserler ise kalıcı" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kültür merkezi binasından çok fazla etkilendiğini ifade eden Öztürk, "Başbakanımız 'Burası, belediye imkanlarıyla yapılan ilk büyük eser' ifadesini kullanmıştır" diye konuştu. Öztürk, Başbakanın önümüzdeki günlerde Adana'ya gelerek merkezin açılışını gerçekleştireceğini bildirdi.

Öztürk, merkezin özelliklerini ise şöyle anlattı:
"Merkez, ses geçirmez perdeyle ayrılmış 300 ve 700 kişilik 2 ayrı tiyatro ve konferans salonu, sergi salonları ile nikah dairesini bünyesinde barındıracak. Ses geçirmez perde açıldığında, salonların birleşiminden oluşan ve bin kişi kapasiteli tek bir salon kullanıma hazır hale gelecek. Burada ayrıca; sanatçılarımız eserlerini fuaye salonunda sergileyebilecek. Modern mimari tarzıyla yapılan merkezimiz, hizmete girdiğinde çok amaçlı ünitelerinde aynı anda binlerce kişinin kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak."

Kültür merkezinin çevresindeki evlerin de 6 milyon YTL harcanarak kamulaştırıldığını belirten Öztürk, "Kamulaştırılan evler yıkılarak yeşil alana dönüştürülecek. Bununla da övündüğümü belirtmek istiyorum. Çünkü bu Adana'nın çevresinin yeşil alana kavuşması anlamında çok önemli. Ayrıca, yeşil alanın alt kısmı 2 bin 500 araçlık 2 katlı otopark yapılacak. Otoparkı, bu dönem yetişmezse dahi önümüzdeki dönem mutlaka yapmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

CHP'li Meclis Üyesi Zeki Özer ise merkezin Adana'daki 50-60 yılın en büyük eseri olduğunu vurgulayarak, "Burası hepimizin eseri, Başkan Öztürk'ü de ayrıca kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 09:31:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?