2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kupa'da ilk yarı finalist belli oldu

Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Final rövanş maçında Gençlerbirliği, ilk maçta deplasmanda 1-0 mağlup ettiği Adana Demirspor ile sahasında 2-2 berabere kalarak, yarı finale yükselen ilk takım oldu.


Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, rakiplerini hafife aldıklarını belirterek, "Bizim için final maçıydı. Ligde Galatasaray ve Fenerbahçe yedek ağırlıklı kadrolarla çıktıkları maçları kaybettiler. Aynı şey 'Allah korusun' bizim de başımıza gelebilirdi. Son anda atılan bir golle turu geçtik. Turu atladığımız için sevinçliyiz. Bu kadar kötü bir futbola rağmen turu atladıkları için futbolcularımı da tebrik ediyorum" diye konuştu.


Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal, maçın ardından yaptığı değerlendirmede aldıkları sonuçtan ders aldıklarını ifade ederek, "Turu atladık ama bu şekilde atlamayı istemiyorduk. Bu maçın sonucu bizim için iyi bir ders oldu. Rakibi biraz hafife alıp, önemsemezseniz böyle durumlar ortaya çıkabiliyor. Berabere olsa da turu geçtiğimiz için mutluyuz. Futbol ciddiyet işi. Mücadele etmeden maç kazanılmıyor. Oyuna sonradan girenler büyük etki yaptı ve turu geçtik" dedi.
Adana Demirspor Teknik Direktörü Levent Eriş ise, Adana'ya böyle bir heyecan yaşatmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Turu geçmek isterdik. Maç 2-2 bitince hedefimize ulaşamadık. Oyun ve mücadele olarak çok iyiydik. Türkiye liglerinin en formda takımına karşı maçın son bölümüne kadar turu geçecek skoru elimizde tuttuk ama yediğimiz basit golle elendiğimiz için üzgünüz. Adana'ya böyle bir heyecan yaşattığımız için gururluyuz. Turu hakettiğimize inanıyorum. Sonuçta bu futbol ve sonucuna katlanmak gerek" ifadelerini kullandı.


Kırmızı-siyahlı futbolcular Erkan Özbey ve Engin Baytar, ilk maçta deplasmanda aldıkları galibiyetin rehavete yol açtığını ifade ederek, berabere de bitse turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.


Adana Demirsporlu futbolcular Yiğit ve Mehmet Akdemir, Ankara'ya turu geçmek için geldiklerini belirterek, çok iyi mücadele etmelerine rağmen bunu başaramadıkları için üzgün olduklarını söyledi. Golcü futbolcu Mehmet Akdemir, tek hedeflerinin Bank Asya 1. Lig olduğunun altını çizerek, "Mehmetçiklerimiz, Kuzey Irak'ta bu vatan için canını feda ediyor. Biz, Fortis Türkiye Kupası'na veda etmişiz, bu çok mu? Bizim hedefimiz Bank Asya 1. Ligi'ne yükselmek ve bunun için çalışacağız" açıklamasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 02:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?