2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Kurban pazarı doldu taştı!

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kurbanlık fiyatları düşerken, pazarlar bayram öncesi kurbanlık alamayan vatandaşlarla doldu taştı.

Adana'da vatandaşlar kurbanlık almak için bayramın ikinci gününü tercih etti. Vatandaşlar, bugün dolup taşan pazardan ucuz kurbanlık alarak memnun ayrıldı. Bayramdan 5 gün önce 200 küçükbaş hayvanı satmak üzere Muş'tan Adana'ya gelen Fethi Özdemir (29), kurbanlık fiyatlarının çok düştüğünü söyledi.

Özdemir, bayram öncesi ve bayramın 1. günü 300 YTL'nin, hatta 350 YTL'nin aşağısında küçükbaş hayvan bulunmadığını belirterek, "Ancak bayramın ikinci gününde kurbanlıklar 200 YTL'ye kadar düştü. Bayram öncesi 380 YTL'ye sattığımız kurbanlığı 280 YTL'ye, 300 YTL'ye sattığımız kurbanlığı 200 YTL'ye satıyoruz. En az 100 YTL düşüş oldu kurbanlıklarda" dedi.

Muş'tan getirdiği 200 küçükbaş hayvandan 150 tanesini sattığını ifade eden Özdemir, "Muş'a kurbanlıkla gitmek istemiyorum. Bu nedenle elimde kalan 50 hayvanı da zararına da olsa satmak istiyorum. Vatandaşlar bugün kurbanlıklara çok ilgi gösteriyor. İnşallah bayram sonunda elimizde mal kalmadan döneceğiz" diye konuştu.

Kurbanlık almaya gelen Mehmet Söğüt ise, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıkların çok pahalı olmasından dolayı kurbanlık alamadıklarını söyledi.

Babalarıyla birlikte kurbanlık almaya gelen çocuklar da kurbanlık hayvanlara yoğun ilgi gösterdi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2008 Salı 14:21:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?