3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Kurban satıcıları alıcı bekliyor

Adana'da kurbanlık satıcıları, kriz nedeniyle fiyatların 150 YTL'ye kadar düşmesine rağmen alıcı bulamamaktan yakınıyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kurban Bayramı'na bir hafta kala kurbanlıklar yavaş yavaş pazara inmeye başladı. Bu yıl dünyada etkili olan mali küresel krizin gölgesinde başlayan kurban satışları kurban fiyatlarına yaradı. Küçükbaş hayvanlar 150-250 YTL, büyükbaş hayvan fiyatları 900 YTL ile 5 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Kriz nedeniyle fiyatların geçen yılın altına düştüğünü belirten satıcılar, bayrama kısa süre kalmasına rağmen alıcı bulamamaktan şikayetçi. Adana'da belediyenin gösterdiği kurbanlık satış yerlerine Türkiye'nin değişik illerinden kurban satıcıları gelmeye başladı.

Bunlardan biri olan Sivaslı Müslüm Yılmaz, hafta sonu 100 kurbanlık getirdiğini ancak bu zamana kadar hiç satış yapamadığını söyledi. Yılmaz, "Kriz nedeniyle fiyatlar geçen yılın bile altına düştü. Ancak hala pazarda yaprak kıpırdamıyor" dedi.
Umutlarını Arife günü ve bayramın 1. gününe bağladıklarını vurgulayan Yılmaz şunları kaydetti:

"Küçükbaş hayvanlar 150-250 YTL, büyükbaş hayvan fiyatları 900 YTL ile 5 bin YTL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor. Kurbanlık fiyatlarının artmaması besicileri olumsuz yönde etkilerken, vatandaşlar fiyatlardan oldukça memnun. Ancak şuan kurbanlık alan yok. Geçen yıl 22 YTL olan yemin torbası bu yıl 35 YTL. Saman fiyatları geçen yıla oranla en az yüzde 20 oranında arttı. Buna karşılık et fiyatlarında önemli bir artış yok. Besici ciddi anlamda sıkıntılı. Maliyet artışlarına rağmen et
fiyatlarının artmaması çiftçiyi zor durumda bıraktı."

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2008 Salı 14:09:39
Güncelleme :2 Aralık 2008 Salı 14:13:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?