29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Kurbanlık telaşı başladı

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte vatandaşın kurbanlık alma telaşı da başladı.

Türkiye'nin dört bir yanından getirilen kurbanlıklar belediyelerin belirlediği canlı hayvan satış noktalarında görücüye çıktı. Küçükbaş kurbanlıklar 150-600 YTL, büyükbaş hayvanlar ise bin 500-4 bin YTL arasında satılıyor. Kurbanlık hayvan satıcıları, şimdilik ilginin çok fazla olduğunu ancak satışların yeterli olmadığını belirterek, "Bayrama daha yaklaşık 10 gün var. Vatandaş kurban almak istiyor. Ancak şimdi sadece fiyat yoklaması yapıyor. Halkımız kurbanı son gün almaya alışmış. Fiyatlar 3-4 yıldan bu yana aynı. Fazla bir değişme olmuyor. Satışlardan umutluyuz" dedi.
Kurbanlık almaya gelen vatandaşlar ise fiyatları yüksek bulduklarını söyleyerek, "Ümidimiz bayram arifesi. Çünkü bayram arifesinde kurban fiyatları düşebiliyor. Ancak kurbanlık fiyatları çok da pahalı değil, her keseye göre kurbanlık var" diye konuştu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinden Adana'ya gelerek kurbanlık satan Ekrem Didik, 2 gündür devam eden yağmur nedeniyle kaldığı çadırda zor günler geçirdiğini söyledi. 7 çocuğuna bakabilmek için 80 küçükbaş hayvanı kamyonla Adana'ya getirdiğini, hayvanların çalınmaması için de geceleri nöbet tutmak zorunda kaldığını belirten Didik, "Adana'ya geleli 2 gün oldu ancak geldiğim günden bugüne yağmur hiç durmadı. Dün gece başlayan ve bugün ara ara devam eden yağmurdan dolayı çadırın içi su aldı. Yattığım yatak yorgan bile sırılsıklam oldu. Ama ekmek davası, mecbur burada kalacağım. Kurbanlıkları bırakıp otelde kalamam. Ayrıca otele verecek param da yok. Otele para verirsem eve ekmek götüremem" dedi.

Kurban Bayramı'nı uzun yıllardan beri geçimini sağlamak için çocuklarından ve eşinden uzakta çadırda geçirdiğini bu yılda çadırda geçirmeye hazırlandığını anlatan Didik, "Bayram sonunda kurbanlıkların hepsini satarsam bütün yorgunluğum ve özlemim gider. İnşallah kurbanlıkların hepsini satarım da çocuklarıma geçte olsa bayramlık alıp götürebilirim" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 10:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?