30
Nisan
2024
Salı
ADANA

Kurbanlıkta 3. gün dampingi

Adana'da, bayram öncesi 200 YTL'den başlayan kurbanlık fiyatları, bayramın 3. günü 120 YTL'ye kadar düştü. 

Kurban Bayramı öncesi 200 YTL'den başlayan ve 400 YTL'ye kadar çıkarak vatandaşın cebini yakan kurbanlıklarda, bayramın 3. gününe gelindiğinde büyük bir fiyat indirimi olduğu görüldü. Bayram öncesi kurban alamayan vatandaş da bayramın 3. günü kurban almak için hayvan pazarlarına akın etti. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Adana'ya kurban getirerek satan vatandaşlar, ellerinde kalan son kurbanlıkları da satmak için indirime gittiklerini söyledi. 

Van'dan 300 kurbanlık getirdiğini söyleyen Teyfik Onurcan (36), bayram öncesi ve bayramın ilk günü getirdiği hayvanların yarısını sattığının altını çizerek, "Kurban Bayramı için beslediğim hayvanları tekrar memlekete götürmek istemiyorum. Bu nedenle fiyatlarda indirim yaptık. Hem biz kazanalım hem de vatandaş kazansın. Kurban Bayramı öncesi 200 YTL'den başlayan fiyatları şimdi 120 YTL'ye kadar indirdik. Vatandaş da bu durumdan çok memnun. Bayramdan önce fiyatlardan dolayı kurban alamayan vatandaşlar şimdi kurban alıyor" dedi. 

Çifte Minareli Camii karşısına kurulan hayvan pazarına gelen vatandaşlar da, fiyat indiriminden çok memnun olduklarını belirterek, "Bu sene fiyatlar nedeniyle kurban kesemeyeceğiz diye üzülüyorduk, ancak bayramın 3. günü yapılan indirimler bizim de kurban kesmemizi sağladı. Hem satıcı seviniyor hem de biz. Onlar satmak için getirdikleri kurbanlıkları memleketlerine götürmek zorunda kalmayacaklar biz de evimize kurbanlık götüreceğiz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 22:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?