5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Kurdeleli kampanya

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, 1 Nisan’da yürürlüğe girmesi beklenirken son anda 2 ay süreyle ertelenen yeni Türk Ceza Kanunu’na (TCK) yönelik tepkilerini sürdürüyor.

ÇGC Yönetimi, bugün de üyelerinin katılımıyla Atatürk Parkı’nda stant açarak yeni TCK’da basınla ilgili maddelerinin düzeltilmesi amacıyla imza ve siyah kurdele takma kampanyası başlattı. İmza kampanyasına, vatandaşlar da kurdele takıp, imza atarak destek verdi.
ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yeni TCK’nın basınla ilgili maddeleri yürürlüğe girdiğinde gazetecilerin artık görevlerini yapamaz hale gelirken, vatandaşın da doğru ve hızlı haber alma hakkının ortadan kalkacağını savundu.

Esendemir, toplanan imzaların Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yetkilileri ile Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara sunarak, bu konuda yeniden düzenleme taleplerini ileteceklerini belirtti. Esendemir ayrıca, TCK’nın basın özgürlüğüne darbe niteliğindeki maddeleri değiştirilinceye kadar tepkilerini çeşitli eylemlerle sürdüreceklerini de kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 14:22:08
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 11:49:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?