3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Küresel ısınma sanatçıyı da vurdu

Adanalı Sanatçı Osman Eren, su kabaklarına yaklaşık 10 yıldır çeşitli şekiller vererek alışılmadık eserler üretirken, bu yıl küresel ısınmadan dolayı kabak bulamadığı için sergi açamadı.

Ortaokul yıllarında yeteneğini keşfeden öğretmenlerinin desteğiyle sanat dalında kendine ait bir branş oluşturan Eren, bu zamana kadar binlerce su kabağına besin değerinin yanı sıra farklı bir anlam kazandırdı. Geçen yıl 3'üncü sergisini açan Eren, iki bine yakın kişiyi sanatıyla buluşturdu.

Eren, eserlerinde toplumsal mesajlar vermeye çalıştığını, geçen yıl ele aldığı küresel ısınmanın bu yıl kurbanları arasında yer aldığını, termometre patlatan sıcaklıkların, kabak yetiştiriciliğine engel olup kalitesiz ürünler vermesinin kendini zor durumda bıraktığını ifade etti.

Kendi ektiği kabaklardan mahsul alamayınca ithal sebzelere yönelen Eren, fiyatların el yakması nedeniyle bu sene çalışmalarına ara verip sergiyi iptal etmek zorunda kaldığını belirterek, "Sergiden elde ettiğim gelirleri maliyetini kendim alıp karını da hayır kurumlarına bağışladım. Ancak bu yıl küresel ısınmadan dolayı atölyeme kilit vurmak zorunda kaldım" dedi.

Talihsizliğini önümüzdeki sene telafi etmeyi düşünen Eren, şöyle konuştu: "Sıcaklar böyle seyrederse bu da gerçekleşmeyecek diye korkuyorum. Amacım sanatımı tanıtmak ve gelir bekleyen kurumlara faydalı olmak. Önceleri yumurta boyardım. Ancak kuşların soyuna zarar verebileceğimi düşünerek bundan vazgeçmiştim. küresel ısınmanın olumsuz etkileri devam ederse başka bir sanat kolu geliştireceğim."

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2008 Pazar 11:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?